Antibiootikum ja alkohol? 04.03.02 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tervist! Kui ma võtan antibiootikume (Bactiflox), kas ma võin kahe tableti võtmise vahel tilga alkoholi võtta, või mitte (ees ootab sõbranna juubel)? Tänan!

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,



Ravimid ja alkohol ei sobi kokku tõesti. Kõige ohtlikum on alkohol koos rahustite ja teiste psühhotroopsete ravimitega.

Bactifloxil (tsiprofloksatsiin) on rohkesti kõrvaltoimeid ja alkoholi tarbimine võimendab kindlasti neid. Tsiproflokatsiinist tingitud kesknärvisüsteemi häired võivad häirida liiklusvahendi juhtimist, eriti kui on lisaks tarbitud alkoholi.

Info aadressil:

http://www.magnum.ee/cgi-bin/script/kaup?enable-zero=yes&kaup=30535



Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Lamisil tabletid

Tere, kas koos nende tablettidega või võtta ka Actifed nohutablette ? Ning see vist antibiootikum, st. mitte mingit alkoholi ravi kuuri ajal tarbida ei tohi ?

Aitäh.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Actifedi võite kasutada.
Ka alkoholi kohta ei leia keeldu, parem siiski ravi ajal piirduda vähesega.

Kalle Kurvits

Loe edasi

APO-METRONIDAZOLE

Kas antibiootikum Apo -Metronidazole võib tekitada rindade valulikkust?Tegin läbi 10 päevase ravikuuri.Ravi lõpetamisest on möödas 5 päeva kuid rindade valulikkus on endine.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Sellist kõrvaltoimet ei kirjeldata.
Kui see ei möödu, tuleb pöörduda arsti poole.

Kalle Kurvits

Loe edasi

antibiootikum nimega klacid 250 mg

Tere
kuna peame koos mehega seda võtma 10 päeva, siis mind huvitab, kui mees tarbib selle aja jooksul alkoholi, mis siis saab?
Olen läbi lugenud patsiendi infolehe ja otsinud lisa internetist, ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Mistahes ravimi kasutamise korral on alkoholi kasutamine mittesoovitatav. Kui ravimi infoleht otsest keeldu ei sisalda, siis otsest keeldu ei ole.

Kalle Kurvits

Loe edasi

metranidazol

Lugupeetud apteeker,
palun öelge, kas metranidazol kuulub antibiootikumide hulka või mõnda teise põletikuvastaste ravimite rühma?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Metronidasool ei ole antibiootikum. Selgituse leiate aadressilt:
http://orpheus.med.ut.ee/ravim/grupid/parasv/metronidasool.html

Kalle Kurvits

Loe edasi

bactrim

Tere,

Kas ravim nimega Bactrim on antibiootikum või mitte? Kuidas üldse aru saada, kas ravim on antibiootikum või mitte st millised toimeainete nimetused viitavad sellele?

E.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Bactrim ei ole antibiootikum. Bactrim on kemoterapeutikum sulfoonamiidide grupist.
Antibiootikumid (anti bios ~ elu vastu) on ka kemoterapeutikumid. Antibiootikum on mingi elusorganismi ...

Loe edasi

Fluconazol?

Tere!

Antibiootikumide tarvitamise järel tekkis mul seen ja naistearst kirjutas selle raviks välja ravimi Fluconazoli 150 mg 1 x nädalas st siis kaks karpi (olen 33 aastane). Unustasin küsimast, ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Fluconazol ei ole antibiootikum. See on suukaudselt toimiv seennakkuste vastane ravim, millega saab ravida väga edukalt erinevaid seennakkusi, sõltumata nakkuse paiknemisest organismis.
Loe edasi

Antibiootikumid

Tere!
Kui pean võtma antibiootikumi Amokstsillini kaaliumiga 625 mg(kuseteede põletiku korral), ent tekkis hiljem külmetus kurk-mandlid jäid tugevalt haigeks ja perearst kirjutas ühte teist ülemistele ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Mis oli see üks teine antibiootikum? Amoksitsilliini määratakse ka ülemiste hingamisteede nakkuste puhul. Kas informeerisite arsti, et teil on juba antibiootikum määratud? Ilmselt mitte, ...

Loe edasi

Nitrofurantoin

tere!

mind huvitab küsimus nitrofurantoini kohta. Kas see on antibiootikum või mitte? (perearst ütleb ei mitte, naistarst aga et kindlasti on)

Sellest sõltub teiste ravimite tarbimine.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Nitrofurantoiin ei ole antibiootikum, vaid on bakteriostaatilise toimega aine.

Info aadressil:

http://www.magnum.ee/cgi-bin/script/kaup?enable-zero=yes&kaup=8225
Loe edasi

Dalacin ja Tiberal

Tere! Perearst kirjutas mulle bakteriaalse vaginoosi vastu Dalacin kreemi ja Tiberal 500 mg tablette. Öelge palun, kas Tiberal on antibiootikum ning kas selle kasutamine vähendab antibeebipillide toimet ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Tiberal (ornidasool) ei ole antibiootikum, on antimikroobne aine, sarnane metronidasoolile. Küll aga on antibiootikum Dalacin, see aga on määratud teile vaginaalselt, st. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: