Nohu ja Rhinopront 23.10.13 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!

Aastate eest Eestis apteekides müüdud nohuravim Rhinopront oli ainus, mis lõpetas mu nohu ja ravis kiiresti terveks põskkoopad. Tegu on minu tüüpilise sügis-talvise probleemiga ning perearstile on selle haiguse vaevarikas kulg teada. Meie apteekides Rhinopronti teadaolevalt ei müüda, kuid ravim on vabalt saadav näiteks Saksamaal ja tellida saaks ka sealsetest internetiapteekidest. Kas tohin seda sealt tellida? Kas see kuulubki üldse ravimite kategooriasse või on tegu loodustootega? Kas perearstil on ravimiametilt selle ravimi sissetoomisloa taotlemine suur lisatöö?

Samalaadse loodusliku toote leidsin samuti Saksa ajakirjas ilmunud reklaamist: Soledum Kapseln Forte - kirjelduse järgi võiks olla veelgi parem. Toimeaineks on märgitud Cineolum või Eucalyptolum. Internetis on info olemas. Kas tohiksin tellida niisama või peaks samuti perearsti abiga luba taotlema?

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Rhinopront on ravim.
Sarnase toimega ravimeid on ju veelgi:
Actifed, Cirrus, Clarinase, Sudafed (retseptita)
Müügiloata RAVIMIT (pole vahet kas käsimüügi või retseptiravim) saab apteegi kaudu sisse tuua ainult ravimiameti loaga, see antakse arsti taotluse alusel, protseduur võtab aega vähemalt 3 nädalat ja hind võib olla ootamatu. Arst täitab blanketi ühel lehel, edasi tegeleb apteek.

Internetiapteegist osta saate muidugi, kättesaamine on iseasi, kui on tegu müügiloata ravimiga, võib post selle ära korjata. Soliidsed internetiapteegid teavad meie seadusi ja hoiatavad.

Igasugu eeterlike õlidega, taimseid, looduslikke jms toidulisanditena kvalifitseeritavaid tooteid on saada ka meie apteekides, samuti saab neid osta internetist. Ka siin peab arvestama sellega, et toote määratlemine tollipiiril võib võtta aega. Sama taim või olla erinevalt klassifitseeritud eri riikides, sageli on see seotud annusega.

Eraisikuna võite osta mis iganes riigi apteegist ja tuua sisse 5 pakendit. Ka teie välismaal elav sõber võib seda teha ja saata postiga 5 pakendit.
Ravimiameti kodulehel on kõigest juttu, lugege www.ravimiamet.ee

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Sinupret

Tere! Mul on nohu nüüd sellises staadiumis, et ei taha ei ninast ega kurgust hästi välja tulla. Olen kolm päeva tarvitanud Sudafedi tablette (et limaskest turses väga ei oleks). Kas sekreedi vedeldamiseks ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

On tõesti raske öelda, kas Teie nohu hakkab ära minema.
Sinupretti võite tarvitada küll.

Tugevat tervist,
Kalle Kurvits

Loe edasi

Nina kinni

Tere, nina on kinni, olen kasutanud Rhinocort Aqua, kuid nüüd ta nagu ei aita. Ostsin Rhinopront kapslid, kuid lugedes infolehelt võimalikke kõrvaltoimeid, ehmatasin ära ja ei julgegi enne Teiega konsulteerimist ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Mingil põhjusel sain selle küsimuse alles 21. augusti õhtupoole. Vist on süüdi hetkel laialt levinud internetiviirus, mis ummistas serverid.

Ravimite kõrvaltoimed võivad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi