Salazopyrin 24.05.07 / Ravimid

Külastaja küsib:

Reumatoloog määras reaktiivse artriidi raviks Salazopyrini. Peale 4 päevast harjutamise perioodi jääb doosiks 2*2 tabletti päevas. Ravimi infolehel on päris pikk ja kole kõrvalmõjude nimekiri. Olen kasutanud 2 päeva ja peavalu on suht tugev. Küsimuseks on, et kuidas ja mida antud ravim organismis teeb ja mõju avaldab RA-le? Kas RA diagnoosimiseks on mul võimalik nõuda täiendavaid analüüse peale vereproovi ja uriiniproovi, et välja selgitada põhjustaja(d), et vältida ravimite toime katsetamist?

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

RA on keerukas raskesti ravile alluv haigus, mille leevendamiseks kasutatakse paljusid eri ravimeid, sageli samaaegselt.
Nagu kõigi ravimite puhul, on vaja otsustada mis on olulisem, kas RA sümptomite leevendumine ravimi raviefekti tõttu või ravimi kasutamisega seotud riskid.
Kuidas ja mida ta teeb, on teil endal võimalik raviminfost lugeda, seal on peale kõrvaltoimete ka muu oluline jutt kirjas.
Kohe infolehe algusest saate teada, et:
Ravimi toimeaine sulfasalasiin omab põletikuvastast ja bakteritsiidset toimet ning mõjutab immuunsüsteemi. Sulfasalasiin toimib mitmetesse bioloogilistesse süsteemidesse, mis omavad olulist osa krooniliste haiguste kulus.
Infolehest põhjalikum jutt on aadressil:
http://www.sam.ee/SPC/Hum/SPC_8938.pdf

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

ravim

Tere! Võtan salazopyrin EN-tabs juba aasta ja 4-kuud,kuna mul diagnoositi reom.artriit,küsimus selles,et kas nende tablettide tarvitamisel tõuseb kehakaal olen 8 kg.juurde võtnud või on asi milleski muus.Võtan ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Sellist kõrvaltoimet ei kirjeldata. Pigem vastupidi, ravim võib põhjustada isutust.

Kalle Kurvits

Loe edasi

Doonorlus

Tere,

kas pidev tabletiravi (salazopyrin, plaquenil, methotrexat, prednisolon,

erinevad valuvaigistid) võiks olla takistuseks vere doonoriks olemisel?

Tänan

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Jah, kindlasti. Informeerige enne doonoriks olemist sellest arste.



Kalle Kurvits

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: