Rasedusest hoidumine 08.02.06 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!
Probleem järgmine: kasutan juba 2 aastat pille, kuid on probleeme kõhulahtisusega, mis vahest on rohkem kui kord nädalas. Seega sooviksin midagi muud proovida. Tean, et üks variant on plaastrid, kuid olen kuulnud, et on olemas ka mingisugune süst, mis vist mõjub kolm kuud. Vastab see tõele? Kui jah, siis sooviksin rohkem informatsiooni selle kohta (näiteks, kuhu see tehakse, palju maksab jne)?
Ette tänades Marina

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Süstitav rasestumisvastane vahend on Depo-Provera.
Depo-Provera on pikendatud toimega rasestumisvastane ravim lihasesse süstimiseks, mis sisaldab raskestilahustuvat medroksüprogesteroonatsetaati (MPA), estrit, mis annab preparaadile depooefekti (pikendatud toime).
Depo-Proveral on eostumisvastane toime, mis põhineb folliikulite küpsemise ja ovulatsiooni pärssimisel munasarjades. Samaaegselt suurendab ta emakakaela lima viskoossust ja muudab endomeetriumi histoloogiat. Vahend on võrreldav kombineeritud suukaudsete rasestumisvastaste tablettide efektiivsusega.
Täielik info:
http://www.sam.ee/PIL/Hum/PIL_12609.pdf

Retseptiravim, 1 ampull maksab 108.70, soodustus 50%

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

rasedusvastased vahendid

Tere

Kuulsin, et naistel, kes kasutavad beebipille üle kolme aasta võib tekkida probleeme sünnitusel või laste saamisega või tervisega. Võtan tablette kahel eesmärgil- rasedusest hoidumine ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Mina ei ole sellist kuulnud.

Kalle Kurvits

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi