Praktikant ja klienditeenindaja apteegis? 31.08.05 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere! Viimasel ajal olen apteekides pannud tähele, et lisaks farmatseutidele on seal ka mingid praktikandid ja klienditeenindajad. Enamasti on need noored tibid, kellelt midagi ravimitest rääkida ei oska ning kes muudkui segavad inimestel kaupa vaadata, kiusates küsimusega, kas saavad aidata. Viimane kord ütlesin küll ühele otse, et ei soovi tema abi, kuid kui vaatasin, kas ta on selja tagant kadunud, tuli ta uuesti oma küsimusega. Siis sai mul kõrini, läksin apteegist minema ja ostsin järgmisel päeval oma vitamiinid ja muu vajaliku mujalt. Miks selliseid apteeki lastakse ja mida need üldse ravimitest teavad?

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

On selge, et apteekides tohivad iseseisvalt kliente teenindada ainult proviisorid ja farmatseudid. Erandina ka praktikal olevad tudengid proviisori juhendamisel.
Tänapäeval on apteekide seas ka palju aktiivse (=pealetükkiva) müügitehnikaga ja avariiulitega apteeke kus nn. aitamise (müük ikka ennekõike) varjus teostatakse lisaks jälgimist ja valvet, et keegi ei varastaks või näperdaks kaupa nii, et see minetab kaubandusliku välimuse. Sellist tööd ei ihka endale üksi proviisor-farmatseut, on aga tihti sunnitud kuna omanik (EW-s kes iganes ärimees) arvab nii edulisem olevat. Nii farmatseut siis häbeneb ja teeb tibi näo pähe. Mine tea, ehk on mõnes kohas ka tibid ametis. Kui selline kahtlus tekib, et teenindajal puudub eriharidus, pöörduge ravimiametisse.
Üks normaalne apteek on hea leida tõesti.

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

veelkord hingeõhust

Tere

Kirjutasin ennem ka teile selle probleemiga aga nüüd siis täiendan. Nimelt pöördusin selle hädaga perearsti poole ja rääkisin et hinge õhk paha, käisin ka hambaarsti juures, kõik paistab ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Festali pole vaja Venemaalt hankida. Meil saadaolev Mezym on palju parem. Kui asi on muidugi seedefermentides, milles tugevalt kahtlen. See põhjustab ehk probleeme väljaheites, mitte ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi