fluconazol 14.05.05 / Ravimid

Külastaja küsib:

tere

mulle kirjutati seenhaiguse raviks fluconazoli ,aga mul ununes kuidas seda võtta.Karbis on vaid kaks kapslit ....kuidas neid üldjuhul võetakse.Arst võtab vastu vaid reedeti,nii ,et temalt ennem abi ei saa.Ette tänades Karin

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Sellel on mitu eri annust; näib, et teil on 150mg. Kasutamine sõltub ka sellest, mida ravitakse. Oletame, et ravite vaginaalkandidoosi, sel puhul määratakse flukonasooli 150 mg ühekordse annusena suu kaudu.
Karbis on juhend, kus on neid skeeme kirjeldatud. Parem oleks helistada arstile ja küsida üle. Või apteeki, jooksva nädala retseptid on enamasti haigekassasse saatmata ja apteeker saab vaadata. See on apteekri kohus karbile märkida, kui ta seda ei teinud ja retsept on juba haigekassas, tehku järelepärimine.
Ühe info leiab ka siit:
http://legeartis.pegasus.ee/ravimid.php?op=vaata&id=560

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Fluconazol?

Tere!

Antibiootikumide tarvitamise järel tekkis mul seen ja naistearst kirjutas selle raviks välja ravimi Fluconazoli 150 mg 1 x nädalas st siis kaks karpi (olen 33 aastane). Unustasin küsimast, ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Fluconazol ei ole antibiootikum. See on suukaudselt toimiv seennakkuste vastane ravim, millega saab ravida väga edukalt erinevaid seennakkusi, sõltumata nakkuse paiknemisest organismis.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi