Seroxat, Jeanine ja Dermovate 01.03.05 / Ravimid

Külastaja küsib:

Lp Dr Kurvits,
Tarvitan antibeebipille Jeanine ning nüüd määras neuroloog mulle unehäirete ja ärevushoogude raviks antidepressandi Seroxat. Samal ajal kirjutas nahaarst mulle välja küünevallide määrimiseks Dermovate kreemi. Küsimus siis selline: ega Seroxat ja Dermovate ometi Jeanine rasestumisvastast toimet ei mõjuta? Ja kui ei, siis milliste vahedega oleks Seroxati ja Jeaninet mõistlik võtta? Hommikul? Õhtul? Momendil võtan Ser. kell 11.00 ja Jeanine 12.00.
Ette tänades, V.K.

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

JEANINE toimet võivad vähendada - antibiootikumid (ampitsilliin, rifampitsiin); griseofulviin (seenhaiguste ravi); fenüülbutasoon (põletikuvastane ravim, mida kasutatakse mõnede liigesehaiguste korral); primodoon, rifabutiin, fenütoiin, fenobarbitoon ja teised ravimid, mida kasutatakse epilepsia erinevate vormide ravis. Seroxat ja Dermovate siia ei kuulu.
Jeanine tablett tuleb sisse võtta iga päev umbes samal ajal, vajadusel vähese
vedelikuga.
Seroxati tabletid tuleb alla neelata tervelt koos veega ja soovitavalt koos toiduga. Ärge tablette närige. Võtke tablette hommikuti, soovitavalt koos hommikusöögiga.

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Jeanine

Tere,

Selline küsimus, kas Jeanine rasestumisvastaseid tablette saab osta ilma arsti retseptita?

Tänan.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Ei saa.
Retseptita on ainult nn. SOS-pillid

Kalle Kurvits

Loe edasi

Tabletid

Tere? sooviksin teada kas antibiootikumid( Duracef) mõjutab kuidagi beebipillide ( Jeanine) toimet. Ettetänades!

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Kasutusjuhendid seda kartust ei toeta.
Jeanine: Duracefi (tsefadroksiil) ei ole antibiootikumidega koostoimete all mainitud:
Ebapiisav rasestumisvastane toime on ilmnenud ...

Loe edasi

Ärajäämisnähud

Olen tarvitanud antidepressanti Seroxat 10 kuu vältel.Kas peale ravimi sujuvat ärajätmist võivad tekkida ärajäämisnähud.

ette tänades

V.Järvepera

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Jah, see on võimalik. Arst otsustab, millise tempoga annust vähendada ja jälgib teid sel ajal.



Kalle Kurvits

Loe edasi

ravimid



Kas antidepressant Seroxat võib olla põhjuseks, et söögiisu täiesti kaob?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Jah, see on võimalik. Vähenevad igasugused isud, soovid ja tungid. Ühte antidepressanti kasutatakse näiteks suitsetamisest võõrutamiseks.



Kalle Kurvits

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: