Seroxat ja Rivotril??? 04.11.04 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!

Olen teadmatuses , nimelt kirjutas arst mulle paanikahoogude raviks ravimit Seroxat 1tbl ja Rivotril veerand tbl. hommikul. Olen neid tarbinud pea 8 kuud, küll viimased 1, 5 kuud pool Seroxati ja Rivotrili annust pole kunagi ületanud.
Nüüd selgus , et olen rasestunud, rasedus veel väga väike, kuidas need ravimid mõjuvad arenevale lootele????. Päeva pealt ei julge nende võtmist ka lõpetada . Samas olen 37 aastane naine ja teine laps võiks ju olla....kuid?

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Kuidas teadmatuses? Keegi ei varja Teie eest kasutusjuhendil olevat infot, see on karbi sees ja eesti keeles. Palun võtke see välja ja lugege, leiate Rivotrili puhul jutu:
Rasedus ja imetamine: RIVOTRIL'i ei soovitata raseduse ajal. Loomkatsetes on RIVOTRIL avaldanud teratogeenset, embrüo­toksilist jm toimet lootele, rasedatel kontrollitud kliinilised uurimused seni puuduvad. Raseduse ajal võib RIVOTRIL'i manustada ainult tungival näidustusel..

Seroxati puhul:
Kuigi loomuuringutel ei ole teratogeensust ega embrüotoksilisust ilmnenud, on paroksetiini ohutus raseduse ajal tõestamata. Ravimit ei kasutata raseduse ja imetamise ajal, v.a juhul, kui ravist oodatav kasu ületab võimaliku ohu lootele.


Kalle Kurvits


Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Seroxat, Jeanine ja Dermovate

Lp Dr Kurvits,
Tarvitan antibeebipille Jeanine ning nüüd määras neuroloog mulle unehäirete ja ärevushoogude raviks antidepressandi Seroxat. Samal ajal kirjutas nahaarst mulle välja küünevallide määrimiseks ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

JEANINE toimet võivad vähendada - antibiootikumid (ampitsilliin, rifampitsiin); griseofulviin (seenhaiguste ravi); fenüülbutasoon (põletikuvastane ravim, mida kasutatakse mõnede liigesehaiguste ...

Loe edasi

Ärajäämisnähud

Olen tarvitanud antidepressanti Seroxat 10 kuu vältel.Kas peale ravimi sujuvat ärajätmist võivad tekkida ärajäämisnähud.

ette tänades

V.Järvepera

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Jah, see on võimalik. Arst otsustab, millise tempoga annust vähendada ja jälgib teid sel ajal.



Kalle Kurvits

Loe edasi

ravimid



Kas antidepressant Seroxat võib olla põhjuseks, et söögiisu täiesti kaob?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Jah, see on võimalik. Vähenevad igasugused isud, soovid ja tungid. Ühte antidepressanti kasutatakse näiteks suitsetamisest võõrutamiseks.



Kalle Kurvits

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: