erinevad piimhappebakterite preparaadid vol.2 27.09.04 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!
Tänan eelneva vastuse eest, kuid on täpsustavaid küsimusi.

Prov.Kurvits: Gefilus ja teised piimhappebakteritega preparaadid ei sisalda mitte laktoosi ega lehmapiima teisi komponente vaid laktobatsille ehk piimhappebaktereid ja aitavad piima seedimist parandada.

Aga miks on siis siiski Valio toonud välja 2 Gefiluse toodet: GEFILUS BASIC CAPS N20 http://www.magnum.ee/cgi-bin/script/kaup?enable-zero=no&kaup=59161 ja GEFILUS PLUS CAPS N20 http://www.magnum.ee/cgi-bin/script/raviminfo?kaup=50988 , kusjuures Gefilus Basic toote kirjelduses on spetsiaalne vihje lehmapiimale /ei sobi piima suhtes allergilistele inimestele. (Vastavalt valmistusprotsessile sisaldab rohkem piimavalgu jääke kui Gefilus Plus kapslid.)/ ?

Sellest ongi küsimus, et kui suur tõenäosus on, et ka teised piimhappebaktereid sisaldavad tooted ei sobi lehmapiimaallergikutele? Valik on ju suhteliselt suur: Beneflora, Linex, Lacto7, Enterol jne.

Näiteks tean last, kes ei kannata Beneflorat, kuna see sisaldab hernekesti ja laps on tugevalt allergiline hernele.

Olen ka ise allergikute ema ja tean kui hästi mõjuvad piimahappebakterid allergikute õrnale seedimisele. Samuti on soovitatav last ootaval emal, kel tõenäosus allergiku sünnile, juba enne lapse sündi tarbida allergia profülaktikaks piimhappebaktereid. Seetõttu oleks hea teada, millised neist toodetest on nö vähemtõenäoliselt piimajääke sisaldavad. Pole ju kahjuks kõikide kettide apteekides kõiki tooteid saada.

Lugupidamisega,
Eve


Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Näib, et olete teemaga paremini kursis kui mina.

Edu soovides,
Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

erinevad piimhappebakterite preparaadid

Tere!

Millised Eestis müügil olevatest piimahappebakterite preparaatidest, lisaks Gefilus Plus tootele, on sobivad lehmapiima-allergikutele (st hulgas justnimelt lastele sobivad)?
Kui ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Lehmapiima-allergikutele sobib kõik mis ei sisalda lehmapiima (allergia esineb enamasti piimasuhkru-laktoosi suhtes kui seda ei suudeta seedida ensüümi puudumise tõttu organismis). Gefilus ...

Loe edasi

kaalu vähendamise vahendid

Palun aidake valida kehakaalu alandamisele kaasaaitavat vahendit. Apteegis on neid palju, mõnda reklaamitakse laiemalt, aga ei tea, kas usaldada "ostetud" tekste (nt. Bio-CLA). Huviline on meesterahvas, ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Inimesed on erinevad. Mõni on väga skeptiline kaaalualandajate suhtes, teine jälle kiidab taevani.

Ilmselt sõltub nende mõju sellest, kui tugevad on teie "pidurid". ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi