Ravimi ostmine mõnest muust riigist 09.01.04 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere! Olen hädas migreeniga ja ainuke ravim, mis aitas oli Clotam (seda aga kahjuks enam eestis saada ei ole). Küsiksingi, et kas näiteks Soomes (või Venemaal, Lätis, Rootsis või mujal) müüvad apteekrid seda rohtu mulle Eesti arsti poolt väljastatud retsepti alusel?

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Clotam on Eesti ravimiregistrist kustutatud, aga arsti taotluse alusel annab ravimiamet eriloa ja hulgimüüja saab teisest riigist üksiktellimusena tuua ka praegu. Taotluse vormi saab apteegist, arst täidab selle ära ja apteek (või arst) edastab ravimiametisse. 200mg N100 pakendi hind tuleks Tamro kaudu hankides üle 700EEK, ravim on veel soodusravimite nimekirjas ja haigekassa tasuks 200.
Teisest riigist ise osta te meie retseptiga ei saa, kui peetakse kinni seadustest. Viimases pole ma kindel kui jutt on Venest või Lätist ostmisest.

Edu soovides,
Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Cipralexi kõrvalmõju

Tere,
olen võtnud Cipralexi üle kolme kuu ja mingeid kõrvalnähte pole varem täheldanud, kuid nüüd nädal tagasi muutus näonahk (eriti just silmade ja huulte ümbert) kuivaks ja ketendavaks. Samuti ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Kui on allergiline lööve, siis see võib olla ravimist või muudest komponentidest või millest iganes. Näiteks muretseti peresse uus lemmikloom. Või hakkas mõni kevadine taim õitsema. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi