mure... 17.11.03 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 20-aastane ja aasta tagasi käisin phyhiaatri juures,kuna alles hiljuti olin põdenud anorexiat ja hiljem veel buliimiat... põen veel sünnist saati epilepsiat....psühhiaater kirjutas mulle ravimit risperdal(kui õieti mäletan),arst veel rääkis ,et mingi uueaja ravim,meeletult hea..
Enne nende ravimite tarvitamist tekkis mul meeletu kõhupunnisus,olin nagu rase...ja see süvendas mu masendust veelgi,just see oli viimane tõuge,miks lasin emal end pehmeks rääkida,et psühhiaatri juurde pöördusin...arsti juurde aga veel polnud jõudnud oma kõhuhädaga..nyyd alles hiljuti olen teada saanud,et põiepõletik...mis arvatavasti juba aasta aega olnud..
Peale selle ravimi(risperdal) tarvitamist tekkisid mul meeletud ainevahetushäired,juuksed hakkasid välja langema,nahk läks kuivaks,meeletu väsimus ja nõrkus,seest kõik keeras ja valutas,mälu halvenes,kõht hakkas valutama....tarvitasin seda ravimit mingi poolteist nädalat,iseenesest ei peax see olema piisav aeg,et midagi organismis segi lüüa,aga ometi just siis mu vaevused hakkasid ja juba aasta aega olen käinud mööda arste ja uurinud milles viga võib olla,aga lahendust pole ikka leidnud...ometigi tunnen et enam ei suuda...igast mustad mõtted juba peas...elukvaliteet meeletult langend..
Paluks meeletult teie abi,ehk oskaksite mulle öelda,kas sellised vaebused võivad tekkida yhest ravimist ja kuhu ma peaxin pöörduma?? Ja kas võib äkki olla,et kuna hiljem avastati põiepõletik,et äkki siis oli organism liialt tundlik,millest tekkisidki häired???
Teid tänades!!

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Tegemist on ravimiga Rispolept. Sellega on kaasas eestikeelne infoleht, millega peaksite ka ise tutvuma. Kõrvaltoimete arv on tõesti märkimisväärne, aga tugevatoimelise ravimi kohta pole see mingi üllatus.
Mina ei ole arst. Apteekrina arvan, et teie raviarst peaks teile selgitama, mis on olulisem: kas loodetud toime ravimist või ohud kõrvaltoimetest. Ainult usalduslik vahekord arstiga lubab lahendada teie probleeme. Kui see ei õnnestu, proovige vahetada arsti.

Tugevat tervist,
Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

pentalgin

kas eestis müüakse pentalgini.kui palju maksab?
ette tänades.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Pentalgin on Eestis registreerimata (see on tootja mure) ja seetõttu puudub müügiluba.

Kalle Kurvits

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi