Alminox 01.07.03 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on pidevad kõrvetised söögitorus peale söömist, arvatavasti on tegemist reflukshaigusega. Päeval ei ole ravimeid vaja, aga öösel pikali olles valgub maosisu söögitorusse ja siis pean une pealt 2-4 alminoxi tabletti sisse võtma, et saaks edasi magada. Niimoodi praktiliselt iga öö (mõni öö jääb siiski ka vahele) Zantacit ma kasutada ei saa, hakkab kuidagi imelikult südame peale, organism jääks nagu seisma, tekib üldine ebameeldiv tunne, vahel ka iiveldus ja pearinglus.
Küsimus Teile - kas pidev Alminoxi kasutamine võib kahjulik olla (eriti seal sisalduvate alumiiniumiühendite tõttu?). Alminoxis sisalduv kerge magneesiumoksiid mulle sobib, kuna kasutan magneesiumit ka toidulisandina - võtab valud südamest, parandab vereringet ja vähendab lihaskrampe. Lisaks tarvitan juba aastaid ka Prozaci ja vajadusel Xanaxit.
Mida Te sellest kõigest arvate?

Lugupidamisega,
A.T (38.a mees)

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Aminoxil näidustusteks on mao- või kaksteistsõrmiksoole haavandid. Mao ülihappesuse ja kõrvetiste s ü m p t o m a a t i l i n e ravi.
Täieliku info, ka kõrvaltoimed, leiate aadressilt:
http://www.magnum.ee/cgi-bin/script/raviminfo?kaup=8177

On ju aru saada, et Alminox ei ravi teid terveks reflukshaigusest. Zantac oleks selles mõttes juba parem, aga kui te seda ei kannata, siis on veel pikk rivi moodsamaid, efektiivsemaid ja väiksemate kõrvaltoimetega ravimeid, uusimana näiteks Nexium. Need on aga retseptiravimid, seetõttu on parem konsulteerida gastroenteroloogiga.

Teie jutu järgi on aga suur lootus, et teid aitab lihtsalt õhtuse söögikorra muutmine. Olen ka ise sarnast häda kannatanud ja sain sellest monentaalselt lahti kui loobusin energiarikaste (rasvaste) toitude söömisest õhtuti. Andke maole ööseks rahu.

Tugevat tervist,
Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Gazek 2000 ja Berlocid 960

Lõpetasin just 5-kuuse Gazeki kuuri ja hakkasin järgmisest päevast võtma Berlocidi. Paki peal on kirjas, et on teada maohappesust reguleerivate ravimite ja Berlocidi koostoime, aga pole mainitud milline. ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Berlocidi juhendis on read:
Antatsiidid vähendavad sulfametoksasooli imendumist.

Antastiidid neutraliseerivad maohapet. Need on näiteks Rennie, Maalox, Almagel, Alminox, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi