vererõhualandajad 25.06.03 / Ravimid

Külastaja küsib:

Kas on võimalik,et vererõhurohualandajad tõstavad veelgi enam vererõhku?Olen tarvitanud Norvaski(haiglas proovitud),Isoptini,Nifedipiini,Betaloc Zok -i,ja 2 tilka nifedipiini arsti kabinetis ,viisid arstigi ehmatusse,kuna vererõhk jubedalt tõusis,et peaaegu ei saand enam hingata ja maa ja taevas vajusid kokku,see oli jube .Aga alles üleeile alustasin Isoptini(verapramili) võtmist,peale võtmist 1 1/2 tundi,kutsuti kiirabi,kuna selleks hetkeks oli rõhk tõusnud 150lt 190 ni ja alumine 110 lt 120ni.Kuidas on see võimalik,tohtrid muudkui soovitavad tablette võtta,olen 44 a.naine ja olen tarvitanud aastaid propranoli,kuid see ei langeta mul enam rõhku,uued ravimid aga tõstavad.Näit.Betaloc Zoki ga suutsin suures südamekloppimises(mis pidid kloppimise hoopis ära võtma) vaevelda 4 päeva,lootes et hiljem langetab.Kuid sain endale 170/115 rõhu,võttes neid tablette.Kui tablette ei võta on vererõhk 150/110,aga alla sellest ei saa ,vahepeal soovitud rahustid pole samuti rõhku muutnud.Kuid kuklas on pidevalt valu ja lainetus(selline tunne)tasakaal ka kaob hooti.Perearstid/olen 2 juures käinud/ütlevad,et nii peabki olema algul vererõhk suureneb,hiljem langeb.Kas tõesti pean seda väljakannatama,kas vereõhurohud põhjustavadki käesoleval ajal sellist vererõhu tõusu ???On see siis tõesti kõikide vererõhu ravimite kõrvaltoime ??Milleks siis neid tarvitada,kui enne tarvitama hakkamist saad infarkti või insuldi ??Kas siis sobivad need rohud alles ravimiseks ???Minu jaoks on see arusaamatu,ja tohtrid muudkui nõuavad,et ma tarvitaks ikka mingit alandajat.

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Ei julge küll kinnitada, et vererõhualandajad tõstavad vererõhku.
Eeldan, et tarvitate ravimeid täpselt (toonitan veel - t ä p s e l t ) arsti juhendi kohaselt ja loodan, et see arst on teid piisavalt uurinud ja ravi õieti määranud. Minul ei ole küll õigust seda protsessi arsti ja patsiendi vahel arvustada, see eeldab et omaksin ravist samasuguseid teadmisi kui arst ja oleksin kursis ka teie haiguslooga.
Kui aga teie mure ei lahene, peaksite konsulteerima mõne targema eriarstiga. Kõrge vererõhk vajab igal juhul efektiivset ravi ja ravimeid selleks on piisavas valikus. Võimalik, et vajate ka mõneaegset haiglaravi.

Tugevat tervist,
Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Ravim kallicrein.

Tere!
Küsimus selline?
Kas selline ravim niikui kallicrein-võin eksida ravimi õigekirjas, on veresoonte ahenemise vastu ja kui on , siis kust seda ravimit saada.
Ette tänades!

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Kallikreiin on inimese plasmas, lümfis, uriinis ja teistes kehavedelikes leiduv ensüüm mis katalüüsib bradükinogeeni proteolüüsi bradükiniiniks. Et bradükiniin on tugev vasodilataator, ...

Loe edasi

vererõhuravim

Millised on praegusel ajal parimad Eestis kättesaadavad vererõhu langetamise ravimid? Tänan vastamast.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Sellele küsimusele ei saa üheselt vastata. Normaalses apteegis on üle 80 erineva nimetuse vererõhku alandavat ravimit, mis jagunevad mitmesse gruppi, nagu:

C02: ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi