rahustite mõju 15.06.03 / Ravimid

Külastaja küsib:

tere.
minu 27 aastase mehe närvikava on küllalt nõrk/muutlik ja palju kannatada saanud, sellest tingituna tarvitab ta üsna tihti xanaxit ja rohypnoli. sooviksin saada Teie poolset arvamust järgeva kohta .sooviksime saada last, kas on võimalik, et nende rohtude tarvitamine mõjuks rasedusele (väärarengud, raseduse katkemine või muu selline).pool aastat tagasi mu esimene rasedus peetus 6 rasedusnädalal...suure tõenäosusega oli tegemist loodusliku valikuga.kuid siiski, kripeldab mõte ehk järsku võis olla põhjus rohtudes. ise olen 23 aastane täiesti terve naine.
ette tänades. erle

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Kas kahtlustate nende ravimite halba mõju mehe spermale? Sellist toimet kummalgi kirjeldatud ei ole. Räägitakse ikka mõjust rasedusele kui rase ise tarvitab ravimit. Rohypnoli ei peaks kasutama raseduse esimeses trimestris ja rinnaga imetamisel. Xanaxi puhul on asi veel tõsisem, võimalikud on isegi loote väärarengud kui ravimit on tarvitanud rase kolme esimese raseduskuu jooksul. Xanaxi pikemaajalist kasutamist ei näe toota ette.
Kas need ravimid võivad mõjutada mehe sperma kvaliteeti viisil, et see ohustaks rasedust, ei oska minu käsutuses olevate andmete põhjal öelda. Arvan, et võiksite küsida seda kliinik.ee meestersti dr. Punabi käest.

Tugevat tervist,
Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Antibiootikum ja alkohol?

Tervist! Kui ma võtan antibiootikume (Bactiflox), kas ma võin kahe tableti võtmise vahel tilga alkoholi võtta, või mitte (ees ootab sõbranna juubel)? Tänan!

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Ravimid ja alkohol ei sobi kokku tõesti. Kõige ohtlikum on alkohol koos rahustite ja teiste psühhotroopsete ravimitega.

Bactifloxil (tsiprofloksatsiin) on rohkesti ...

Loe edasi

rahustid

Räägitakse, et loodustooted ei ole kahjulikud, saab neid ju ilma retseptitagi.

Pronervon Phyto on kirjelduse järgi kerge rahustava toimega,

mida võib võtta maksimaalselt 3x3 tabletti ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Pronervoni on lubatud erijuhtudel kasutada 3 drazeed 3 korda päevas, seega 9 kokku. Alokohol tavaliselt tugevdab rahustite toimet ja vastupidi. Kui eesmärgiks on kaifi saamine, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi