kõrvaltoime 17.05.03 / Ravimid

Külastaja küsib:

tere!
Kuna arst diagnoosis mul pärasoole limaskesta lõhe, siis ma kasutan kõhulahtistit Bisakodils ( vist oli selline rohi), alguses tarvitasin tihti, pärast vähem....
alguses esines selle rohu kasutamise ajal tugevaid kõhuvalusid ja tugev kõhuvalu on selle rohu kõrval toime...( lehe peal oli kirjas)
enam pole valusid esinenud ( ma enam ei kasuta seda, ainult harva, sest pole vajadust olnud).... seega arsti juurde pole mõtet minna, või ikkagi on?
ilusat kevadet
Anu ( 16.a)

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Arsti kontroll ei tee kunagi paha.
Aga seoses ravimiga pole ju probleemi, sest kasutate seda harva ja kõrvaltoimeid esineb vähe. Kõhukinnisuse vältimine on muidugi teie hädaga soovitatav. Ilmselt piisaks teile ka mõnest teesegust, mida on apteekides palju. Ka enamus dieediteedest (näitesk Figura), omab lahtistavat toimet.
Praegu on saada mitmeid toidulisandeid seedetegevuse korrastamiseks, näiteks Gefilus, Lactoseven (info http://www.magnum.ee/cgi-bin/script/raviminfo?kaup=45926)
Väga head on piimhappebaktereid sisaldavad toiduained, nagu jogurtid, valgehallitusjuust jms. Toit ise peaks olema ballastaineterohke ja sisaldama piisavalt vedelikku.
Ja veel, ravimi kõrvaltoimed ei pea esinema, nad võivad esineda. Sagedasel ravimi tarvitamisel võib organism "harjuda" ja kõrvaltoimete tugevus väheneda.

Tugevat tervist,
Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

rahustid

Milliseid rahusteid saab apteegist osta ilma retseptita? Milline on nende mõju ja kõrvaltoime? Milliseid looduslikke rahusteid on müügil?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Ilma retseptita saab osta taimseid rahusteid. Taimsed rahustid on kõik looduslikud. Mõju on kergelt rahustav ja kasutatakse kergete rahustitena. Kõrvaltoimeid ei ole enamasti.
Tutvuge ...

Loe edasi

kõrvaltoime

Tere!

Sooviksin teada, kas Colontonicul ja Betabronz kapslitel on mingit kõrvalmõju rasestumisvastastele tablettidele?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Mainimisväärset mõju ei tohiks olla.
Kahjuks ei maini te tablettide nime.

Edu soovides,
Kalle Kurvits

Loe edasi

Diasepaami kõrvaltoime

Kas diasepaami võtmine võib muuta vereproovi tulemust?
Näiteks vähi , kuid ka mõne muu haiguse korral.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Ravimiinfo sellist kõrvaltoimet ei kirjelda.

Tugevat tervist,
Kalle Kurvits

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi