Tühi lootemuna 27.07.18 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Viimane menstruatsioon algas 10. juunil ning ovulatsioonitest oli positiivne 27. juunil, mil toimus ka vahekord. Tsükkel kõigub mul vahemikus 28-34 päeva. Käisin täna, s.o 27.07 UH-s ning arst leidis lootemuna, aga loodet mitte. Kas on veel lootust, et loode ilmub nähtavale või mitte? Mulle endale tundub, et rasedus on juba liiga suur selleks, et seal midagi näha ei ole.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Kogu maailmas on kokkuleppeline tähtsaim daatum viimase menstruatsiooni 1. päev. Viljastumist ja embrüo pesastumist ei ole võimalik täpselt ennustada. Embrüo südame alge areneb alates 5. nädalast, kuid väga sageli ei ole loode täpselt jälgitav ja ka südamelöögid nähtavad 6.-7.-ks nädalaks, vahel ka hiljem.
Kaasajal on õige jälgimise taktika, kuni ei ole raseduse katkemisele iseloomulikke tunnuseid. Loodetavasti korratakse günekoloogilist ultraheliuuringut nädala-paari pärast. Laboratoorselt võib kord nädalas või harvem määrata HCG. Millalgi on kõik selge, väga kiired ja varajased otsused ei ole kasuks. Alati võib ise pöörduda laborisse synlab.ee. Nii, et tuleb oodata ja jälgida olukorda. Lootust on.
Eestis tuleks rasedana arvel olla hiljemalt 11+6, aega on. Rasedus on kinnitatud siis, kui on näha loode ja tema südamelöögid.

Galina Litter naistearst.ee
veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Lootemuna

Tere,nädalaid 6+3,näha ainult lootemuna,kas võimalik,et tekib veel rebukott?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Kõik on võimalik, oleme pikaaegsete kogemuste korral paljut ootamatut näinud. Isegi ultraheliuuring ei ole kõikvõimas ja mõningaid ...

Loe edasi

Peetunud rasedus

Tervist! 8+2 nädalal käisin end rasedana arvele võtmas, tuli välja, et rasedus oli peetunud 6+5 ja rebukott oli tühi. Sain puhastuseks aja ja esimese tableti kaasa. Kui olin esimese tableti ära võtnud, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Olen raviarstidega nõus, kaasajal on abordi valikmeetod eriti sünnitamata naistele tablettabort ja äraootav taktika. Alati võib ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: