uuesti rasestumine 07.11.17 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere! Ma soovin teist korda rasestuda. Esimene sünnitus oli plaanipärane keisrilõige (kuna laps oli tuharseisus). Taastumine on läinud hästi. Mentstruatsioonid on kestnud juba pool aastat. Probleem on selles, et mul on raske kindlaks teha, millal on mul ovulatsiooniperiood. Perekooli loengutest jäi mulle meelde, et pärast sünnitust võib ovulatsioon hakata olema enne uut mentstruatsiooni, mitte enam umb kaks nädalat pärast menstruatsiooni algust. Aga kui vahetult enne on see võimalik? Kas paar päeva enne uut menstruatsiooni on see ka võimalik? Mul peaks paari päeva pärast algama uus menstruatsioon. Olen teinud viimased poolteist nädalat igal hommikul ovulatsioonitesti ja koguaeg näitab negatiivset. Ette tänades abi eest.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, kuna täpselt ovulatsioon ikkagi toimub ei saa väga kindlat öelda, reeglina ikkagi tsükli keskel ja tagantjärgi arvestades 14 päeva enne menstruatiooni. Alati võivad olla nihked ka. Kindlasti võivad mõned kuud aastas olla ka ilma ovultatsioonita nn. anovulatoorsed tüklid. Paar päeva enne menstruatsiooni reeglina ikkagi ei teki ovulatsiooni. Kui tekib , siis võib olla hoopis tsüklihäire ja menses ka hilineb pisut. Kuna olete ovulatsioonitesti teinud ühe tsükli vältel, siis võimalik et sel kuul teil seda polegi olnud. Oodake rahulikult teist tsüklit.
DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasestumine peale aborti

Minu esimene rasedus peetus 8ndal rasedusnädalal. Esialgu anti tablett, aga kuna tekkisid suured valud ja kaotasin palju verd, siis tehti lõpuks kirurgiline puhastus. Üks arst on öelnud, et pärast aborti ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui olete terve,. siis kolm kuud ootamist piisab . DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: