Ultraheli ja hCG 13.07.17 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Hetkel peaks olema rasedust 5 nädalat ja 5 päeva (viimane menstruatsioon 3. juunil, ovulatsioon 17. või 18. juunil).

5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Muret teeb see, et 6. nädalal (5+3) tehtud ultrahelis oli näha vaid 1,3x1,6 cm lootemuna (ilus ümmargune) ning rebukott. Arst arvas, et arvestades hCG näitu, võiks rohkem visualiseeruda (uuring tehtud hea eraldusvõimega UH-ga).

Peale tavaliste rasedussümtomite (iiveldus, väsimus, kiskumistunne kõhus) pole muid kaebusi olnud.

Mida Teie arvate, kas on suurenenud peetumisoht?

Olen lugenud, et 6. nädala alguses ei pruugigi veel embrüot näha olla... Kas võimalikke aparatuurist tulenevaid puudujääke arvestades (st et hea sonograafiga peaks embrüo ikkagi kuvatav olema?)? Või eeldatakse sel juhul madalamat hCG näitu (hCG ja UH-pilt võiksid olla vastavuses?)?

Tänan ette!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, hcg nâitaja járgi rasedusega peaks olema korras. Uh on ikkagi abimeetod ja olenevalt emaka limaskesta paksusest ei pruugi tápselt náha sellises suuruses nagu teil oli. 6 nád. ja ule selle tulevad náhtavale sûdamelöôgid, siis on kindel et lootega korras. Muretsemiseks pole teil pôhjust. Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

SOS pill ja emakaväline rasedus

Tere

Võtsin SOS pilli kohe järgmisel hommikul peale kaitsmata vahekorda, s.o. 5 augustil. 17 augustil algas veritsus, mis kestis tavapäraselt päevade moodi. Kummaline oli ainult ebatavaline ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Vastan küsimuste esitamise järjekorras:
1) teaduslik meditsiin toetub faktidele, mitte oletustele, arstid kirjeldasidki ...

Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: