Kas olen 100% rase? 15.04.15 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere! Mul peaks päevad hakkama 18-20 aprill alles, viimati algasid märtsis umbes samal ajal. Kuid aprilli alguse poole tundsin ennast kuidagi teistmoodi. Olen teinud nüüdseks 6-7 testi, esimese tegin 10 aprill. Alguses nagu teist triipi polnud aga umbes 7 minuti jooksul ilmus ka õrnroosa teine triip, kuid siiski oli silmaga täitsa nähtav. Peale seda on triibud tumedamaks läinud, panin foto ka näitamiseks. Ja viimati tegin eile testi clearblue digitaalse, mis näitas et rase 2-3 nädalat. Kas üldiselt näitavad siiski testid õieti? Kõik on positiivsed tulnud mingitmoodi, isegi nende heledate triipudega. Olen teinud päevase uriiniga ja hommikuse, samamoodi näitavad teist triipu? Miks triip heledam on? Kas ma võin siiski 100% kindel olla et olen rase, kuna 6-7 testi näitas nii? Sain arsti 30 aprill. Kuid siiski väga suur soov on last saada.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, kui teine triip on olemas, siiska rasedus olemas. Algul ongi triip heledam ja raseduse kasvades see tumeneb, nii ongi normaalne.. 30 arprill arstile minek on hea aeg, pole mõtet varem minna, niikuinii ei näe UHs veel midagi. Teste te ka ei pea iga päev tegema, piisab kui teete nüüd alles nädala pärast, siis saate võrrelda triipe
. Kõike head soovides DR Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Päevad on lõppenud...

Mul lõppesid päevad umbes 3a tagasi.Siit ka küsimus,kas siis munarakud on otsa saanud?
Tegelikult sooviksin veel ühte pesamuna perre.
Kas kunstlik viljastamine aitaks?
Või saab päevi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, jah ise te kindlasti ei rasestuks ja ka oma munarakke teil enam pole mida viljastada. Seega kunstlik viljastamine on ainuke võimalus ja doonormunarakuga. DRKadastik

Loe edasi

Katkemine

Minul küsimus toimus raseduse katkemine
Kuna emaka limaskest oli liiga õhuke
Kas see oli ühekordne juhus või see jääbki niii kui uuesti proovida mingi aeg????
2 last olen sünnitanud

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, raseduse katkemise põhjuseid väga palju, reeglina kui limaskest on õhuke, siis ei tekigi rasedust, seega usun et see pole teie puhul antud raseduse katkemisega seotud kui teil mnestruaaltsükkle regulaarne. ...

Loe edasi

Ravimid raseduse ajal

Tere.
Minu tsüklid on umbes 28-30 päeva pikkused tavaliselt.
Minu viimane menstruatsioon algas 06.07. Tegin 01.08 rasedus testi, see oli netatiivne, 04.08 oli see positiivne. 05.08 tegin verest ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, need ravimid, kui kasutada lühiajalilset. ei oma mingit ohtu teie tulevasele lapsele. DRKadastik

Loe edasi

Ravimid raseduse alguses

Tere.
Minu tsüklid on umbes 28-30 päeva pikkused tavaliselt.
Minu viimane menstruatsioon algas 06.07. Tegin 04.08 rasedustesti ja see oli positiivne. 05.08 tegin verest HCG ja see oli 138 iu/I.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Liigne muretsemine ei ole hea, selles oleks oma ema parim nõustaja, sest varasematel aegadel ei olnud isegi ultraheliuuringuid, ...

Loe edasi

Hallitus toidus

Tere.

Rasedust 5nädal+3. Hommikusöögiks sõin lisaks muule ka 2 sepikuviilu. Peale söömist avastasin, et sepik kilekoti sees täiesti hallitab.
Nüüd rasedahirmud jälle nii suured, et kuidas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Olete noor ning maks ja ka muud organid peaksid olema terved ja neutraliseerima kahjulikke aineid. Jooge piisavalt vett ja toituge ...

Loe edasi

2 keisrit, uuesti rasedus.

Tere.
Sündimas 3-mas laps. 2 last sündinud erakorralise keisriga. Viimase lapse ja hetkel kõhus oleva beebi vahe on 2 aastat. Mure siis selles, et kas turvalisem oleks keiser, vôi sünnitus. Kaks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Kõigil on õigus ja tegelik olukord selgub siis, kui algab sünnitegevus.
Te olete liiga noor, seetõttu keerulisemaid (operatiivseid) ...

Loe edasi

Rasedus

Tere! Möödunud on 10 päeva kui alustasime mehega raseduse planeerimist. Rasedustest nii vara rasedust ei näita, kuid tekis mure löökide suhtes vastu kõhtu. Teise lapsega tegutsedes sai kõht kogemata lapse ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, ärge muretsega, kui isegi olete rase, selline vahejuhtum küll ei mõjuta mittekuidagi teie rasedust. Kõike head soobvides DR Kadastik

Loe edasi

Tupeküünlad

Tere , panin eile esimese dalacin100mg küünla õhtul aga kas võin nüüd näiteks ka päeval juba järgmise panna ? ja tihti ka ebamugavustunne tupes nagu miski oleks seal ees millest see tuleb ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere taas

Ravimikarbis on juhend patsiendile ja ka lehel raviminfo.ee:
"Jälgige, et suposiidid ei oleks liigselt soojenenud, sest soojenemise korral muutuvad need pehmeks ja võivad deformeeruda. ...

Loe edasi

Tupeküünlad

Tere Taas ! Küsin manuses oleva eelmise kirja põhjal et kas käsimüügis olevatel tablettidel sama toime nagu dalacinil ? ja kas võiks neid küünalde asemel hoopis võtta ? ja ega need tabletid loodet kuidagi ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere taas

Dalacini toimeaine on antibiootikum klindamütsiin. Teie raviarst on need ordineerinud ja arukas on need kolm tupekuulikest ära kasutada. Rasedus on suur, vajalikud ravimid on lubatud ...

Loe edasi

Tupeküünlad

Tere , rasedust 18+7 täna ja mul bakteriaalne vaginoos ja arst kirjutas tupeküünlad 3tk (Dalacin 100mg) kas nende kasutamise ajal vahekorras olla võib ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Kuna BV bakteriaalne vaginoos reeglina ägeneb-kordub peale vahekorda, siis olekski arukas tupeküünal sisestada peale vahekorda. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: