Rasestumise võimalus peale steliriseerimist. 14.03.14 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere.mul 2 täiskasvanud last.Juba aasta soovin meeletult last ja kahetsen väga et lasin 15 a tagasi steriliseerimist teha,kuna olin tohutult viljakas ja ei tabletid ega spiraal ei sobinud.minu elukaaslane on süvauskilik ja kunstlik viljastamine ei sobi,vaid rasestume peaks loomulikul teel toimuma.õnnest on puudu laps,meie ühine.sain aru,et taastav operatsioon kas või ühe munajuhale on võimalik,kuid ei teostata.kas on võimalik ja kus on see võimalik ?kui palju see maksaks?.kuna mul on veenilaiendid,siis arst ei soovitanud isegi kunstliku viljastamist.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Steriliseerimist peetakse tagasipöördumatuks ja seda tehakse ikka alati suure veendumusega ja sooviga enam mitte lapsi saada. Harva ikkagi naised kahetsevad seda. Loomulikult oleks õigem kunstlik viljastamise, kuid teatud olukorras on võimalik munajuhasid taastada. (Tartu naistekliinikus).Õnnestumise % sõltub vanusest ja steriliseerimise ajast. Kui vanus on 40+. siis me seda kindlasti ei tee, üle 35 a on tulemus küsitav? Kui steriliseerimisest on möödas üle 5 aasta, siis tulemused on ka halvemad. Ikkagi siis on parem kunstlik viljastamine. Kui te
mahute sinna vanusegruppi, mil saaks taastamist teha, siis võtke minuga ühendust. ylle.kadastik@kliinikum .ee
Ülle Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

rasedus ja beebipillid

Tere!

Jätsin beebipillid ära umbes kuu aega tagasi (tervise pärast) ja nüüd näitab test, et olen rase, kuigi vastavat kavatsust ei olnud ja kasutatud sai ka kondoomi. Kuivõrd võivad rasedustestid ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Peale pillide kasutamist võite kohe rasestuda, see seisukoht, et ei tohi kohe rasstuda on vanast ajast, kui olid hoopis teised pillid. Tänapäeval kasutataksegi rasestumise soodustamiseks pille ...

Loe edasi

steriliseerimise tagasipööramine

Tere.
Jutt ette oleks väga pikk s.p teen lühidalt. Toimus laparoskoopiline sterilisatsiooni tagasipööramine. Peale laparoskoopiat ytles arst, et munajuhad said ilusasti yhendatud ja kontrasainega ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. kui teil ei olnud kõhus liiteid ja munajuhad olid tõenäoliselt põletikuta ning arsti sõnul kõik kulges hästi, siis selline operatsioon annab küllalt häid tulemusi. Arvatakse, st rasestumise võimalus ...

Loe edasi

Rasestumisvastased pillid

Korraga mitu küsimust.

1. Kas saab pillide vastuvõtmisel teha pausi ja kuidas see mõjutab minu organismile?Näiteks,võtan pillid kaks kuud järjest pärast teen üks kuu pausi ning alustan uuest ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
1. Kui Teil on vaja hoiduda soovimatust rasedusest, ei ole vaja pillide tarvitamislel teha vaheaegu.
Kaaluda võiks pause vaid siis, kui Te ei ela suguelu või suguelu on ...

Loe edasi

raseduse planeerimine

Soovime abikaasaga last. Üritame eelmisest suvest. Vahepeal on mul diagnoositud PCOS-s ja aprillis lap. op-i käigus "drilliti" munasarju. Peale seda mõne kuu pärast tekkis lõpuks mensese regulaarsus32-34 ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere!11-ndal tsükli päeval võib juba näha, kas folliikel hakkab küpsema, kuid vajalikku folliiklit oualtsiooniks võiks näha teie tsükli pikkuse juures 3-4 päeva hiljem. Soovitaks osta ovulatsiooni testi(apteegis), ...

Loe edasi

rasestumise võimalikkus ilma vahekorrata

Lp. Galina Litter!
Minul on järgmine kysimus: kui suur on tõenäosus rasestuda, kui tegelikku vahekorda ei toimunud? Partner lykkas vaid sõrmed tuppe. Olen mures, kuna on võimalik, et mu partneri ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Kristi!
Välistada rasestumise võimalust ei saa, kuid see võimalus on minimaalne.
Kui võtsite veel hädaabi pilli, siis võiksite rahulikult magada ja oodata uut menstruatsiooni. Vaid ...

Loe edasi

rasestumine

Tere,
Tegin abordi 24. juuli ja peale seda hakkasin tarvitama Jeanine tablette. Kuid viimase paki tablettidega tekkisid kõrvalmõjud ( kõhuvalu ja iiveldus). Seoses sellega lõpetasin nende võtmise ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kui Teie tsükkel enne pillide kasutamist oli ebaregulaarne, on võimalik , et ka peale pillide kasutamise lõppu jääb Teie tsükkel ebaregulaarseks.
Rasestumise võimalus on kohe esimeses ...

Loe edasi

Rasestumine peale tablette

Tere, Mind huvitab, kas vastab tõele väide, et kohe peale rasestumisvastaste tablettide lõpetamist on naisel kõige suurem tõenäosus kiirelt rasestuda, s.t. üks kuu peale tablettide lõpetamist oodatakse ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Jah. Tõesti peale pillide lõpetamist on paar kuud rasestumise võimalus suurem kui tavaliselt. Dr.Kadastik

Loe edasi

Küsimus

Tere!
Mul oleks üks küsimus:kas peale menstruatsiooni lõppemist järgmisel päeval(peale seda oli katkestatud vahekord) on võimalik rasedaks jääda?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Rasestumise võimalus sõltub Teie m.tsüklite pikkusest ja menstruatsioonipäevade kestusest.
Milline m.tsükli päev see oli?
Kui pikad on Teie m.tsüklid olnud käesoleval ...

Loe edasi

kas see on võimalik

Küsimus on järgmine: kui suur võimalus on jääda rasedaks kui olen võtnud terve aasta väga korrapäraselt rasestumisvastaseid tablette "Mercilon". Kahtlus tekkis siis kui u. poolteist nädalat peale menstruatsiooni ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Bety!
Kui olete tarvitanud antibeebipille õigesti: ühel ja samal kellaajal, pole unustanud, pole oksendanud, ega pole olnud kõhulahtisust, siis rasestumise võimalus on kaduvväike. Rasedustesti ...

Loe edasi

Rasestumine peale antibeebibille

Tere! Kas peale rasestumisvastaste tablettide võtmise lõpetamist on võimalik kohe rasestuda? Kas on siis ka mingid ohud beebi tervisele? Tänan!

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Rasestuda võite kohe ja lapsele mingit ohtu ei ole. Rasestumise võimalus isegi suureneb mõned kuud peale pillide lõpetamist.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: