Rasedustest 09.09.12 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,

olen 22aastane terve tütarlaps. Veebruaris lõpetasin kaks aastat kestnud beebipillide kasutamise, mille järel muutusid päevad ebaregulaarseks (olid olnud ebaregulaarsed ka enne pillide kasutamist, pillide ajal oli tsükkel regulaarne).

Pärast pillide ärajätmist kasutan vahekorras olles kondoomi.
Viimane menstruatsioon algas 15. juuli, siiamaani ei ole uut alanud. Olen teinud kaks apteegi rasedustesti hommikusest uriinist, mis on olnud mõlemad negatiivsed.

Kui usaldusväärseks võib apteegi teste pidada? Kas perearsti juures saab lasta teha täiendavaid analüüse, et välistada rasedus? Viimsel ajal on olnud probleeme ka põiepõletikuga, mis tahab korduda, kas selline asi võib mõjutada tsüklit?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija! Milline on teie soov: kas soovite rasestuda ja sünnitada või soovite rasedusest hoiduda? Miks lõpetasite antibeebipillide tarvitamise?
Kui rasedustest hommikusest uriinist on negatiivne, siis on tegemist menstruaaltsükli häirega. Kui sooviksite rasestuda ja sünnitada kohe, siis oleks naistearstil vajalik tsükliline ravi. Kui sooviksite rasedusest hoiduda, siis peaks kasutama kombineeritud hormonaalseid vahendeid nagu antibeebipillid, EVRA plaastrid või NuvaRing. Suitsetamine nendega ei ole soovitav.
Kui rasedusteste teha õigesti, siis on nad usaldusväärsed. Perearst võib teha hormoonuuringu veeniverest, kuid ei pea seda tegema. Õigem on pöörduda naistearstile ja mõõta günekoloogilise ultraheliuuringuga emaka limaskesta paksust ning kontrollida munasarjad.
Oluline on teie pikkus ja kaal ning otsus. Saatke minu töömeilile oma isikukood. Aja saaksite broneerida online teel, meili teel või telefoni 6014331 teel. Naasen tööle 12.09.2012.
G.Litter, naistearst.ee, Euroopa arstide kongressilt IUSTI Ant.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Määrimine

Mul oli määrimine 4 päeva aga päevi ei olnud pole varem olnud nii nüüd on süda halb alakõhu piires valud ja väsimus aga rasetesti pole teinud.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 20-aastane

Kui menstruatsioon hilineb, peetub-jääb ära või vereeritus on vähene, siis tuleb kindlasti teha hommikusest uriinist rasedustest, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: