Antibiotikum ja raseduse planeerimine 06.10.07 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere

Ospamox (Amoxicillinum) on väidetavalt rasedatele lubatud preparaat, kuid kas raseduse planeerimisel peaks siiski arvestama dr Sõritsa nõuannet, et planeerida siis antibiotikumi võtmisest on möödas kolm nädalat. Ravi määrati profülaktikas hamba implataanti paigaldamisel.

Last üritanud saada ca 2 aastat. 32 a, tsükkel regulaarne 26-28 päeva. Tervise- ja kaaluprobleeme ei esine. Laparoskoopia käigus 2007. a alguses tuvastati I astme endometrioos ja polütsüstilised munasarjad. Arst määras Seropehene, mida olen võtnud 8 kuud, samas kirjutab retsept, et kui viljastumine pole toimunud ka pärast 3- ov-ga lõppenud ravikuuri, ei ole ravi jätkamisel mõtet. Lisaks määras arst 3 Pregnyl süsti, millest 2 olen saanud. Mees korras. Kas järgmine samm võiks olla kunstlik viljastamine...

Suurimad tänud

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Kui on võimalik, siis loomulikult võiks planeerida ja kolm nädalat oleks vaba antibiootikumist enne rasestumist. Ravim on ikkagi ravim, kuigi antud preparaat on tõesti lubatud võtta raseduse ajal.
Ovulatsiooni stimultatsiooni pikkus on individuaalne ja skeemid erinevad. 6-8 kuud Serophene võtmine on tavapärane, kuid tõenäolilset tuleks lisada preparaate juurde kui 3 kuu jooksul ainult Serophenega ei rasestu. Oluline on folliikli kontroll stimultsiooni käigus(ultrahelis).Kas soovitada teile nüüd kohe kunstlik viljastamine on väga raske, kuna ei tea ju teie hormoonide tulemusi ja kuidas arenes folliikel stimultasiooni käigus ja kuidas kasvas emaka limaskest. Pregnyli lisamine on üks skeemidest ja seda võiks 3 kuud ikka teha.Dr kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

PCI ja raseduse planeerimine

Tere

Mul on sünnist alates PCI. Diagnoosiks on pandud parempoolne spastiline halvatus keskmises raskusastmes, hüppeliigese jäikus ning parem kehapool on lühem 1, 5 cm. Ravimeid ei ole pidanud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Rasestumine pole teiel vastunäidustatud , sünnituse osas tuleb kindlasti plaan koostada. Keisrilõikus pole välistatud. Dr Kadastik

Loe edasi

Raseduse planeerimine

Tere! Kui pikaaegne mõju on antibiootikumidel (Klacid SR 500 mg), millal võiks hakata planeerima rasedust peale selle kuuri läbimist? Kas raseduse ajal võib kalaõli (omega3 kapslid) võtta? Millised silmi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Klacidpreparaadi toime kestab 24 tundi, seega kindluse mõttes võiks mõned päevad veel oodata. Kalaõli kapslid on toidulisandid, seega ei soovitaks neid võtta. Küll aga kala sööge piisavalt. Rasedatele ...

Loe edasi

Raseduse planeerimine

kui mees võtab ravimit Erythromycin Nycomed 500mg (4 korda päevas),kas siis võib planeerida rasestumist. Pakendi infolehel on kirjas,et rasestudes ravi ajal, informeerige sellest koheselt oma arsti-see ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Erütromütsiin ei ole otseselt lootele kahjulik, mistõttu ka raseduse ajal vajadusel võb naistele seda määrata. Samas kui võimalik ja annaks oodata, siis võiks ju ravikuuri siiski ära teha ja alles ...

Loe edasi

Ravimid ja raseduse planeerimine.

Tere! Olen 25a. naine. Minu mure on ja'rgmine:
Planeerin oma partneriga saada last, kuid muretsen, et kas minu kasutatavad ravimid vo'ivad rasestumist pa'rssida
Mul menstruatsiooni esimesed ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud 25.a. Naine!
Teie poolt nimetatud ravimid ei pärsi rasestumist.

Loe edasi

Ylekaal ja raseduse planeerimine VOL.2.

Olen sama 25a. neiu, kes esitas mo'ni pa'ev tagasi kysimuse ylekaalu ja raseduse planeerimise kohta.
Minu eelmises kysimuses ja'i mainimata, et u. aasta tagasi oli mu kehakaaluks 98kg. millest praeguseks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tubli.

Loe edasi

raseduse planeerimine

Olen töötanud üle 5a.elektroonikafirmas ja kokku puutunud mürgiste tinaaurudega.Nüüd aga sooviksin saada last.Loomulikult tuleksin enne rasestumist töölt ära.Sooviksin aga teada,kas see eelnev töötamine ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Planeeritava eluperioodi suhtes oleks parim konsultant Töötervishoiu Keskus.
Naistearstidele jagatud metoodilises juhendis ei ole "Naiste reproduktiivorganeid kahjustavad ...

Loe edasi

raseduse planeerimine

Olen sünnitanud kaks last plaanilise keisrilõikega. Kas võin mõelda veel kolmanda peale? Kas kolmas on eelmistest ohtlikum? Milliste riskidega raseduse ajal peaksin arvestama ja kui suur on tõenäosus, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Arstlikult on vajalik teada plaaniliste keiserlõigete põhjusi.
1) kui soovite sünnitada, langetage otsus ja teatage naistearstile
2) see ei ole reegel
3) kõik ...

Loe edasi

raseduse planeerimine

Tere!

Olen 35 a. ja sooviksin peresse kolmandat last, nn. pesamuna. Selles vanuses peaks aga enne oma tervist põhjalikumalt kontrollima, et vältida asjatuid riske. Millised oleksid olilisemad ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Günekoloogiliselt peaksite kindlasti kontrollima põletikesuhtes.Selleks võetakse teatud analüüsid emakakaelstjatupest. Muus osas pöörduge perearsti poole, kes

oskab hinnata teie haiguste raskusastet ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: