rasedustest 13.06.07 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Pole kunagi niimoodi läbi interneti arstilt abi palunud, aga äkki oskate vastata. Probleem selles, et olin kaitsmata vahekorras ja nüüd muretsen, et äkki olen rase, kuna ei võtnud ka hädaabi pille. Menstruatsioon oleks pidanud eile hakkama, kuid mul on see küllaltki ebaregulaarne. Tegin hommikul rasedustesti, mis oli õnneks negatiivne, ometigi muretsen. Kui kaua peab olema vahekorrast möödas, et need testid üldse rasedust näitaksid? Mõned päevad tagasi oli natuke punakat voolust ja juba rõõmustasin, et hakkasid päevad, kuid nüüd on see lõppenud. oskate arvata, millest võis see tingitud olla?
Tänud ette, Sirle 24

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Sirle!
Normaalsed m. tsüklid on 21-35 päeva. Alates 36. päevast on menstruatsiooni peetus ja 36. päeva hommikusest uriinist tuleks teha rasedustest. Kui test on negatiivne, siis on tegemist menstruaaltsükli häirega, mis sünnitamata naisel vajaks ravi.
Broneerige naistearstile aeg, et täpsustada menstruaaltsükli häired ning valige koos naistearstiga Teile sobivaim soovimatust rasedusest hoidumise vahend.
Kui menstruatsioon pole alanud, korrake rasedusteste 1x nädalas.
Naistearstil saab välistada ka sugulisel teel levivad haigused vastavate analüüsidega, ka põletikud võivad anda määrivat voolust.
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Määrimine

Mul oli määrimine 4 päeva aga päevi ei olnud pole varem olnud nii nüüd on süda halb alakõhu piires valud ja väsimus aga rasetesti pole teinud.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 20-aastane

Kui menstruatsioon hilineb, peetub-jääb ära või vereeritus on vähene, siis tuleb kindlasti teha hommikusest uriinist rasedustest, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: