Mõju rasedusele 18.04.05 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on küsimus järgmise probleemi kohta. Nimelt käis minu abikaasa meestearsti juures spermaproovi andmas, kuna tal eelnevalt on leitud põletikuilminguid spermast. Vahepeal oli kõik korras ja nüüd otsustas ta igaks juhuks uuesti kontrolli minna. Enne seda, kui ta oma spermaproovi tulemuse teada sai, sain mina teada, et olen rase. Nüüd mõne päeva pärast sai abikaasa oma spermaproovi tulemuse ka teada ja arst ütles talle, et spermaproovist tehakse kahte uuringut, üks mis näitab sperma viljakust ja teine mis näitab põletiku olemasolu. Nüüd abikaasale öeldi, et sperma viljakuse kvaliteet on normaalne, kuid teine uuring, mis näitab põletiku olemasolu ei ole eriti kiita. Seetõttu määrati minu abikaasale ka ravim Cardura, mid ta nüüd võtma peab. Nüüd lähtuvalt eeltoodust on mul selline küsimus, et kas see võib minu rasedusele ja lootele kuidagi halvasti mõjuda, kui viljastamise ajal oli minu abikaasal mingisugune põletik, mida spermaproov hiljem näitas.

Ette tänades!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Kui rasedus tekkis, siis on see vihje sellele, et midagi hullu ei tohiks olla.
Nüüd on küsimus selles, kui rasesuse kulg on OK esimesed kuud, siis muretrsemiseks ei ole põhjust. Väike võimalus on, et rasedus ei kulge normaalslet, tekib kas katkemine või peetumine, See selgub üsna ruttu esimeste kuude jooksul. Sel juhul võiks küll arvata, et selleks on üks teadaolev põhjus. Kontrollima peaks ka teie analüüsid põletikele. Dr kadastik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: