Lootevesi 26.11.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere.
Olen 21 nädalat rase. Täna tehtud ultraheli näitas, et lootevett on vähe. Kuidas see möjub lapsele? Küsisin arstilt, aga ta ei öelnud midagi. Loote pea pidi ka olema 2 nädala vörra suurem kui rasedust tegelikult on. Ka sellele küsimusele ei saanud vastust. Ehk oskate mind kuidagi aidata neis probleemides.
Tänan!
pille

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere Pille.
Lootevesi ei ole konstantne suurus, seda võib olla vahel rohkem , vahel vähem. Kui on tegemist tõelise lootevee vähesusega (kontrollitud ultrahelis korduvalt) võib seee viidata platsenta puudulikkusele või ka loote väärarendile (näiteks neerupatoloogia). Iga loode on eriline ja pea-kõhuümbermõõdu-reieluu pikkuse mõõdud tavapäraselt ei erine üksteisest üle 2 nädala. Kui Teie puhul loote pea ümbermõõt oli 2 nädalat suurem oletatavast raseduse kestvusest, aga aju struktuurid olid ilusti normipärased, siis muretsemiseks ei peaks põhjust olema. Suure tõenäosusega soovitab raviarst Teil ultraheli uuringut korrata, kui ta arvab, et ultraheli leid võib olla patoloogiline. Kui Teie raviarst seda ei teinud, siis järelikult jäi leid ultrahelis normi piiridesse.
Rahulikku jõuluaega soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Lootevee vähesus

Tere!

Mure selline, et ma ei saa aru, kuidas võimalikku lootevee vähesusse nii “suvalt” suhtutakse.
Netist lugedes ei ole tegu just tühise asjaga.
Kas ma peaksin pöörduma mõne ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, UHs lootevete hulk normis või pisut vähem. Seda tuleb võtta kui tavapärast leidu. Kuna teil eelmine kord suuur laps, siis oleks oodata ka nüüd suuremat last. Hetkleseisuga küll oletetav lapse kaal ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: