Lootevee vähesus 16.07.21 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Mure selline, et ma ei saa aru, kuidas võimalikku lootevee vähesusse nii “suvalt” suhtutakse.
Netist lugedes ei ole tegu just tühise asjaga.
Kas ma peaksin pöörduma mõne muu arsti poole, kes teeks uue UH ja annaks omapoolse hinnagu asjale?
Lisaks on ka teada, et tuleb taas suur laps.
Esimene 4710g ja esilekutsumine 41+4, sest ei hakanud kohe üldse ise tulema ja öeldi ka lõpuks, et vett liiga vähe ja peab täna ära sündima.
Seekord tundub UH kaalu järgi, et tuleb isegi suurem laps, kui esimene ja juba praegu vett vähem, aga nii ämmaemandal kui ka arstil on “aega küll”.
Tehtud ka rasedusaegse diabeedi testid, et välistada see põhjus esimese lapse suureks kasvamisel. Sellega oli kõik korras, aga ometi on taas suur laps. Ise olen toitunud mõlema rasedusega mitmekesiselt ja juurde võtnud 13-14kg ning olnud peale sünnitumajast välja jalutamist tagasi enamvähem oma tavakaalus. Küll aga olen pikka kasvu ja seda on ka elukaaslane.
Tänase seisuga rasedust siis 38 nädalat.
Panen siia ka pildi UH infost, mis tehtud 37+3.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, UHs lootevete hulk normis või pisut vähem. Seda tuleb võtta kui tavapärast leidu. Kuna teil eelmine kord suuur laps, siis oleks oodata ka nüüd suuremat last. Hetkleseisuga küll oletetav lapse kaal peaaegu kolm ja pool kg. Te ei peaks praegu üldse muretsema. Kõigepealt te ju ei tea, millal täpselt sünnitate ja kui juuli lõpus nagu teie aeg on , siis laps ei tohiks olla üle 4,5kg antud mõõtude järgi. Põhiline on, et te ei kannaks rasedust üle. Lootevesi on teil normis või pisut vähem , mis ei tähenda mittemidagi. Ohtlik on ülekandlus ja kui tõesti möödetakse vähest lootevett, seda teil ei ole.
DrKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Streptokokk ja haiglasse minek

Kui raseduse ajal on diagnoositud positiivne GBS ehk streptokokk bakter, siis millal peab minema haiglasse, kui sünnitusprotsess on alanud? ITK ütleb, et kohe pärast lootevee puhkemist. Samas Pelgulinna ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui looteveed puhkevad, siis ikkagi peate minema haiglasse lähiajal. Vähemalt vaadatakse teid tupe kaudu ja hinnatakse emakakaela seisundit. Võimalik, et saadetakse koju tagasi, kui näha et kohe ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: