Rasedus ja sünnitus. Keisrilõikus . 03.06.01 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere !

Minu esimene laps sündis peale pikaleveninud sünnitust keisrilõikega . Arstide arvates oli põhjuseks lapse suurus ( kaal 4200 g , pikkus 51 cm ) ning funktsionaalselt kitsas vaagen . Ise pean põhjuseks seda ,et epiduraalne anesteesia ebaõnnestus ,presse ma ei tundnudki ning ei suutnud ka seetõttu sünnitada . Tundub et suur sünnikaal on meil päritav ,sest nii minu , kui ka abikaasa sünnikaal oli üle nelja kilo . Sündisime siiski tavalisel moel ,vaatamata sellele , et minu ema ja ämm on minust veel haprama kondiga. Sellest tulenevalt ka küsimused :

1.kui suur on tõenäosus ,et ka järgmine laps sünnib keisrilõikega ( sooviksin ise sünnitada ) ?

2.milline on parim aeg uueks raseduseks ja sünnituseks ,et

oleks võimalikult suur tõenäosus loomulikuks sünnituseks ?

Tänan vastuse eest!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Kui teil on armiga emakas, siis uuele rasestumisele võiksite mõelda umbes 1 aasta pärast , mitte varem. Loomulikult võite seda teha ka hiljem. Umbes 40-50% naistest sünnitavad peale keisrit ise. Väga palju oleneb tegelikult eelneva operatsiooni põhjusest.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Sünnitus( platsenta madal asetus)

Tere!

Naistearst ütles raseduse 37 nädalal, et sünnitusel on suur oht verejooksuks, kuna platsenta on emakasuudmest 1 cm kaugusel.Rasedust hetkel on 39 nädalat. Rasedus on kulgenud normaalselt. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, ei pea tegema keisrit. Sageli sünnitamise käigus kui emakakael avaneb, saab avada varakult loote veepõis millega komprimeeritakse platsenta serva ja saate ise sünnitada. Muidugi välistatud siiski ...

Loe edasi

uus rasedus peale keisrit

Tere! Olen 36 aastane ja olen 6,5 kuuse poja ema.Minu sünnitus lõppes erakorralise keisriga.Sooviksin võimalikult ruttu(vanuse tõttu) ka teist last.Kas on tervisele kindlasti ohtlik kui rasestuksin varsti? ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Enne poolt aastat ikkagi ei soovitaks rasestuda. Parim aeg oleks 8-9 kuud PEALE KEISRIT,.dr Kadastik

Loe edasi

rasedus ja sünnitus

Tere !
Mul on selline mure. Oleme mõelnud lapse saamise peale. Lõpetasin pillide võtmise novembrikuu alguses, ja kogu rõhk ongi pandud lapse saamisele. Kuni tänaseni ei ole midagi juhtunud. Kas on ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere1 Arvan, et aeg on lühike ja enne 6 kuud ei peaks muretsema. Dr Kadastik

Loe edasi

Rasedus ja sünnitus

Tere. Olen kolme tütre isa. Muretseksime abikaasaga kindlasti ka neljanda lapse , kui oleks võimalus kindlasti saada poiss. Millised on eestis võimalused selleks? Tänan.

Vastas dr Andrei Sõritsa

Tere. Kahjuks Eestis soo valik lubatud ainult meditsiinilistel näidustustel mida Teil pole (need on juhtumid kui sooga on seotud teatud tüüpi haigused). Seoses sellega see valkond ei arene ja puudub ka ...

Loe edasi

Kas sünnitus või keiser?!

Tere. Minul selline probleem. Ootan last. Olen 26.nädalal, rasedusega kõik korras. See on minu teine rasedus. Esimene laps on juba 4.a. Seega 4.a. tagasi oli mul keiser, kuna tol hetkel olid mul silmad ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Inx.
Tänapäeval arvatakse, et on väga vähe silmahaigusi, mille puhul keisrilõikus on kindlalt näidustatud. Soovitan võtta oma silmaarsti käest väljavõte oma haigusest ja arvamus Teie sünnituse ...

Loe edasi

Kas võin sünnitada ise

Minu esimene laps sündis erakorralise keisriga ja kuig arm kõhul on horisontaalne, lõigati emakat tagurpidi T-kujuliselt.Kas on tõenäoline, et teise lapse sünnitan ise. Esimesest keisrist saab selleks ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.

Kui Teie rasedus kulgeb kenasti , Teie lapse suurus on Teie vaagnale sobiv ja Teie sünnitus kulgeb normipäraselt, võite kindlasti proovida ise sünnitada.

Tervitades Aire ...

Loe edasi

Keisrilõige?

Tere! Kas see vastab natukenegi tõele, kui naine sünnitab keisrilõikega, siis tema tupp "ei veni välja", ei saa kahjustatud, pole rebendeid, nagu tavalise sünnituse käigus. Kui see tõesti nii on, siis ...

Vastas dr Aire Sekavin

Kui sünnitus ei toimu tupe kaudu , siis tõepoolest tupe väljavenimist ei toimu. Tupp on aga elastne organ, nii et teda treenides saavutab ta oma esialgse kuju kiiresti. Tupe treeningul (see, et naine ...

Loe edasi

Hirm sünnituse ees

Tere!

Olen praegu 34+5 nädalat rase. Eelmine rasedus (2,5 a tagasi) lõppes platsenta täieliku enneaegse irdumisega sünnituse ajal, kusjuures mingeid selgeid sümptomeid polnud, ei verejooksu ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Mõistan täiesti teie muret. Kordumise tõenäosus on tõesti väike. Samas kui teil hirm on suur, siis võiksite enne aega haiglasse tulla ja teostada teile plaaniline keisrilõikus. See on muidugi üks ...

Loe edasi

rasedus ja genitaalherpes

Millal tuleb alustada profülaktilist ravi kui on soov rasestuda, kuid põen genitaalherpest ? Milles see ravi seisneb ? Kui suur on tõenäosus, et rasedus siiski katkeb, põhjustatuna herpese hoost raseduse ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Suur oht lootele on kui esmane nakatumine toimub raseduse ajal. Kui teil on see olnud enne rasestumist ja hetkel mingeid sümptome pole, siis ravi profülaktiliselt ei ole mõtet teha. Ravitakse ainult ...

Loe edasi

rasedus ja sünnitus

lähen kuu aja pärast sünnitama. Praegust mõõdeti mul veres trombotsüüdide tasemeks 54 ning tahetakse panna haiglasse hormoonravile. Ta on mul raseduse ajal kõikunud. Kui esimest korda mõõdeti ,siis oli ...

Vastas dr Aire Sekavin

Te peaksite kindlasti saama ravi, sest kui trombotsüütide arv on alla

50 x 10 9 , on suur oht veritsusele sünnituse ajal. Ravi muutubki aktiivsemaks just enne sünnitust ( s.o. umbes 36 nädalast ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: