Kolmas keisrilõige 28.05.19 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Peres on hetkel kasvamas kaks last. Mõlemad lapsed on sündinud keisrilõike abiga ( mõlemal juhul tingitud lapsest). Plaanis on ka kolmas beebi. Viimasest keisrist on möödas 3a 7 kuud. Viimase raseduse ajal komplikatsioone ei olnud, arm oli korras.
Siit minu küsimused: Kahe keisri korral ei ole lubatud 3 laps sünnitada loomulikul teel? Kas enne rasestumist peaksin laskma armi UH kontrollida või ei ole see vajalik (eelkõike et hinnata armi paksust, liited jms)? Kas riskid kolmanda raseduse korral (kui on olnud eelnevalt 2 keisrit) on suuremad ning ka rasestumine raskendatud ( kahel rasedusel on beebiootus väga lihtsalt tulnud) ? Kas kahe eelneva keisri tõttu on kolmas rasedus riskirasedus ning jälgitakse rohkem?

Tänan

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, iga järgmise keisrilõikega suureneb oht rasedsue ajal platsenta sissekasvu osas armkoesse ja sellest tulenevalt komplikatsioonide võimalus. Suure tõenäosusega tuleb teil ka kolmas keisrilõikus, kuid päris ei välista loomulikku sünnitust, mis selgub lõplikult raseduse lõpus või juba sünnitamise käigus. Kindlasti soovitaks Uhs vaadata keisriarmi terviklikkust, kui seal armidefekt, siis riske on rohkem. Rasestumise võimalust armid reeglina ei mõjuta, küll eelnevatest lõikustest armkude ise võib kergemini rebeneda just raseduse kasvades või sünnitamise käigus. Operatsioon on ka igaljuhul suuremate riskidega seotud kui vaginaalne sünnitus ise. Eks kõik on individuaalne ja ei saa ette ennustada kuidas teil läheb. Peate aga arvestama võimalike riskidega.
DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasestumine

Tere!
Püüame mehega aasta algusest saadik last saada. Korra õnnestus kevadel rasedaks jääda, aga ainult kuuks ajaks. Nüüd olen enne päevi teinud testi ja see on näidanud 2 triipu. Seda mitmel korral ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 39-aastane

Unustasite kirjutada, kas olete sünnitanud ja kas veel on rasedusi olnud. Niisugusi väidetavaid rasedusi nimetatakse biokeemilisteks ...

Loe edasi

Probleemid peale sünnitust.

Tervist. Sünnitasin pea 9 kuud tagasi. Menses taastus mai kuuses ja olnud nagu kellavärk. Kuni kals kuud tagasi algas imelik alakõhi valu/krambid. Nagu kohe kohe algaks menses kuigi just lõppes. Nüüd viimane ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, oluline on teada kas te veel imetate. Kui jah, siis tsüklihäire võimalik.Kui ei , siis peaksite tsüklihäire tõttu siiki pöörduma günekoloogile. Välistada ei saa ka rasedust, seega tehke rasedustest(käsimüügist). ...

Loe edasi

Kas tegemist eelmenopausiga?

Tere!

Olen 37a ja tsüklipikkus kogu aeg olnud 23-24 päeva, päevade pikkus 3-4. Viimasel neljal tsuklil on olnud päevad vähese verega, pigem selline limane ja roosakas. Tampoon vahetamisel ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, raske öelda kas probleem on stressist tingitud või on hoopis hormoonidest. Võmalik, et stress on seda võimendanud. Arusaamatuks on jäänud, kas te olete praegu ka üritanud rasestuda või ei. Või kas ...

Loe edasi

Menstruatsiooni hilinemine

Tere, olen 18-aastane naisterahvas ning olen mures milline on kõige tõenäolisem põhjus mu antud murele. Nimelt oli mul viimati menses 2.mai ja kestis 6päeva, peale seda senini pole. Olen teinud ka korduvalt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 18-aastane

Õigeim vastus on, et broneerige koheselt aeg noortekabinetti vastuvõtule. Kui rasedustestid on negatiivsed ja rasedust ei diagnoosita, ...

Loe edasi

Rasedana veres põletik ja plt

Tere!Olen 13 nädalat rase. Tehtud vereproovist selgus, et veres on põletikunäit 12 ning plt on normist rohkem ehk 420. Muud vere ja uriini näidud kõik olid korras. Ennast kuskilt haigena ei tunne ning ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Rasedatel on verenäitajad erinevad mitterasedatest. Rasedate vereanalüüside kohta on kirjutatud palju teaduslikke raamatuid ja ...

Loe edasi

Menstruaaltsükkel kõigub_2

Järg küsimusele: (Soovin rasestuda, oleme regulaarset seksuaalelu elanud, kuid 3 kuu jooksul ei ole see veel õnnestunud. Menstruaaltsükkel on mul regulaarne, kuid kõigub 28 ja 32 päeva vahel (poole aasta ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Tänan tagasiside eest, loodame, et juba sel aastal tuleb positiivne rasedustest. Kui nii ei lähe, siis võiks uuel aastal alustada ...

Loe edasi

cerazette

31.aug oli ilma kondoomita vahekord nõnda nimetatud katkestatud suguühe. minu küsimus enne oli 5a mirena arst määras cerazetti 3 päeva enne sai võetud tablette. kokku võetud 7 päeva kui suur tõenäosus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, tõenäosus on väga väike, kuid kindlalt raske öelda. Seega, kui tsükkel peetub nädal , tehke raedustest. DRKadastik

Loe edasi

Menstruaaltsükkel kõigub

Tere!

Soovin rasestuda, oleme regulaarset seksuaalelu elanud, kuid 3 kuu jooksul ei ole see veel õnnestunud. Menstruaaltsükkel on mul regulaarne, kuid kõigub 28 ja 32 päeva vahel (poole aasta ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Kahjuks unustasite kirjutada, kas kunagi on rasedusi olnud? Kunstlike viljastamiste kabinettide kogemus väidab, et ovulatsioonide ...

Loe edasi

Rasedus ja tervistkahjustatav töö

Tere. Sooviks teada millal peaks jääma töölt koju rase kes töötab maalrina(ehitusel siseviimistelja) ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

1. Tuleb end rasedana ämmaemanda juures arvele võtta sooviga sünnitada
2. Kui emadusnõuandlas on olemas jurist, siis jurist ...

Loe edasi

Kas olen rase?

Tere, menstruatsioon on jäänud 4 päeva hiljaks (varem pole kunagi jäänud) aga rasedustest näitab negatiivset esialgu, tunni paari pärast tekib teine väga väga hele joon, (mitte alati) aga kuna seda ei ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, korrake palun test nädala pärast. Väga varases järgus ei pruugi test iga kord näidata.DRKadastik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: