toitumine ja iiveldus 06.10.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Lgp. dr. Sekavin,

Olen 9. nädalat rase, iiveldust ja oksendamist on olnud iga päev alates 7. nädalast peale. Nädal aega olin seepärast haiguslehel.

Tean, et iiveldus ja ka oksendamine raseduse alguses on tavaline ega muretsegi seepärast. Samas on kummaline see, et ainsad toidud, mis sees püsivad, on sellised, mida raseduse ajal (ega ka muidu) mingit põhjust süüa pole: jookidest kõiksugu limonaadid, mis on ju puhas keemia, söökidest sai ja praetud toidud (aga mitte must leib), puuviljadest vaid konserveeritud puuviljad.

Olen korduvalt üritanud süüa värskeid puuvilju, juua mahla ja piima ning süüa leiba ja näkileiba, aga see kõik tuleb suhteliselt kiiresti tagasi.

Rääkisin arstiga ja ta arvas, et pole põhjust muretseda, sest laps vötab organismist seda, mida tal vaja on. Samas, kuigi toitusin varem tervislikult, saavad ju varud mingil hetkel otsa. Kui enesetunne ei muutu, siis mis hetkest peaksin muretsema hakkama, et organismist ei leidu muud, kui vaid keemiat ja muud mittevajalikku?

Tahaksin Teid tänada taolise lehekülje olemasolul eest!
Jõudu soovides ja tänuga,
Anne




Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere Anne.
Aitäh ilusate soovide eest!
Raseduse alguses esinev tunduv isumuutus ja iiveldus lõppeb tavaliselt umbes 12 nädalal. Oluline on, et kui Te ei saa süüa, siis jooksite rohkelt. Võite juurde kasutada vitamiinikompleksi Materna, mis on mõeldud spetsiaalselt rasedatele ja imetavatele emadele.
Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Söök raseduse ajal

Tere. Olen neljandat kuud rase ja endiselt vaevab meeletu iiveldus ja suurt söögiisu pole. Ainuke asi,mis kergemalt alla läheb on sushi. Kuna aga olen lugenud nii palju vastukäivat infot,siis kuidas selle ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Rasedatega on sageli keeruline ja nõuanded vastuolulised, kas pole?
Vastab tõele, vedeliku tarbimine ja joomine on tähtsam ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: