Ebamugavuse tunne 18.07.20 / Psühholoogia

Külastaja küsib:

Tere, umbes aasta on kestnud mul selline probleem, et ma ei saa kanda rinnahoidjaid, kohe, kui ma rinnahoidja selga panen, hakkab meeletult ebamugav ja südamesse lööb justkui valu ja tahaks kohe need ära võtta. Rinnahoidjad on õiges suuruses ja varem sellist mure pole olnud, et ei saaks kanda, hakkas väga järsku see probleem. Kas tegu võib olla stressi mingi vormiga? Sest nii kui ma panen rinnahoidja selga, on meeletult ebamugav, südame juurest hakkab valutama ja tahaks hingata tugevalt sisse ja välja. Kas see võib olla peas kinni? Ei oska kellegi poole pöörduda.

Arst vastas:

Triinu Stanford

dr Triinu Stanford

Tervisepsühholoog

Confido tervisekeskus

Tere, teil on õigus, see võib olla seotud hirmude või ärevusega. Soovitan proovida rinnahoidjat kanda erinevates olukordades, nt kodus enne magamaminekut, kui te olete üksi turvalises keskkonnas. Ehk on see seotud sellega, et pärast rinnahoidja kandmist peate minema tööle/kooli/avalikku kohta, mis on tegelik põhjus ärevuse tekkeks?
Kui te ei leia seost, siis soovitan pöörduda psühholoogi poole, kes saab juba küsida järgmiseid suunavaid küsimusi ja aidata leida lahenduse, et tunneksite, et mugavalt ja turvaliselt igapäevases elus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühholoogia

Miks ma ei suuda õppida?

Tere,
Probleem on selles, et mulle tundub, et mul ei ole mitte mingisugust annet keelte peale. Koolis sain nendega küll hakkama, aga oli ikka päris raske ja tõttöelda meilt väga palju ei nõutudki. ...

Vastas dr Irene Kalvet

Tere!
Tundub, et Teil on keeleoskus mingil tasemel olemas. Te olete ise väga kriitiline oma oskuse suhtes, tahate perfektselt keelt vallata ja samas kõhklete, mis tekitabki ärevuse sellisel määral, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi