veider suhe 21.05.06 / Psühholoogia

Külastaja küsib:

Tere

Olen mures oma kaaslase tervise pärast ja ka enda pärast. Tegemist on suhteliselt depressiivse 33. a mehega (tarbib bupropiooni tablette), kel madal enesehinnang ja vähene enesekindlus. Mingi ajavahemiku tagant tabavad teda seletamatud raevuhood, mil ta leiab mingi tühise ettekäände ("vaatas mulle kurja näoga otsa") ning valab oma viha siis selle suvalise inimese ("kurjategija") peale välja (nt saates sms-e). Mina pole objektiks küll olnud, kuid seda on juhtunud mitme tuttavaga, kes on saanud täiesti uskumatute süüdistuste osaliseks ja tulevad minu käest küsima, mis lahti. Olen praegu situatsioonis, kus tundub, et ma ei suuda seda kooselu jätkata, kuna mulle tundub, et olen talle lihtsalt tema vähese enesekindluse toetamiseks vajalik, et kõik oleks "nagu päris", kuigi tegelikult ei paku ma talle nt ka seksuaalset huvi. Kardan aga, et lahkuminek võib põhjustada täiesti ettenägematu reaktsiooni, kuna minu arvates on tegemist siiski haigusega. Kuidas sellest situatsioonist väljuda?
Tänan vastuse eest.

Mari-Ann

Arst vastas:

dr Irene Kalvet

Irene Kalveti Konsultatsioonid OÜ

Tere Mari-Ann!
Tore. et olete kannatlik ja seega abistate oma meest. Kas teie kaaslane on haige, mina öelda ei oska, sellega tegelevad psühhiaatrid. Kui kaaslane võtab rohtu, siis on tal arst, kes on seda talle soovitanud. Kui on võimalik, külastage tohtrit koos ja uurige, kas tohter on soovitanud mehel psühholoogiga koostööd teha.
Otsuse, kuidas edasi elada, peate tegema ise, kuid ennem koguge infot ja mõelge kõikidele plussidele ja miinustele, mis puudutavad kooselu ja mis puudutavad lahkuminekut.
Jõudu ja edu soovides!
Irene Kalvet.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühholoogia

Veider käitumishäire

Tere!



Mind paneb juba pikemat aega hämmastama ühe inimese kummaline käitumine ja seepärast otsustasin asjatundjalt nõu küsida.

Tegemist on 52- aastase vanapoisiga, ...

Vastas dr Irene Kalvet

Tere!

Kõigepelt võiksid mõtiskleda selle üle, mida teie suhe Sulle tähendab, mida Sa tunned ja milleks suhe Sinule vajalik on.

Tema oli Sinusse armunud, ja see on üpris loomulik, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi