bipolaarne meeleoluhäire või ...? 17.11.04 / Psühholoogia

Külastaja küsib:

olen üritanud viimase aasta jooksul oma elu esimest kooselu naisega, keda olen salamisi igatsenud palju kauem. lugu sai alguse tema initsiatiivil ja oli alguses kuidagi uskumatu. TEMA ja mina - pole ju võimalik! - aga ehk siiski. olen suutnud periooditi temaga olla sedasi täiesti lihtsalt ja rahulikult ja teenitult nagu "oma jalgrattaga". kõik on olnud kerge ja ma olen näinud meie suhtel tulevikku. kuid siis poeb sisse äng, et ma ikka ei ole selles suhtes võrdne partner. tema on väga terve ja aus ja otsekohene ja nõudlik(kõige paremas mõttes). tal on ka laps eelmisest suhtest. ta väidab, et armastab ennast ja elu, on rahu leidnud ja tahab lihtsalt koos minuga elada. minul aga pole seda lihtsust. olen mitu korda üritanud asja katki jätta. soovides olla võimalikult aus tema ja ka enda suhtes. aga olen siiski õnnetult tagasi jooksnud. see kõik on meile raske olnud. kuid lihtsust ei ole läbi nende raskuste ometi tulnud. ma teen talle väga haiget oma ebakindlusega. ta armastab mind, aga mina puren teda oma "poolpuhtalt" tundmisega. kergelt sado-maso värk. suur osa minust ei suuda temast loobuda. ta on tõesti jumalik naine! teine osa ei taha aga sellele jumalikule naisele kuidagi leiguse ja valesti tundmisega haiget teha ja nii ma leiangi ennast jälle süüdi ja häbis olevat ehkki tema ei süüdista mind südames milleski.
mida teha? kas on mingit rahu ja armastuse seerumit, mida manustades teaks õiget kurssi hoida, rahu leida või tuleb ikkagi suuta valusalt aus olla ja teha ruumi.

Arst vastas:

dr Irene Kalvet

Irene Kalveti Konsultatsioonid OÜ

Tere!
Minu jaoks on Teie kiri natuke arusaamatu, kuid püüan siiski vastata. Kõigepealt küsige endalt, kas Te armastate seda naist. Kui Te teda armastate ja jumaldate, mida Te siis kardate? Kui naine Teid armastab ja Teiega suhelda tahab, siis võiks see fakt ju Teie enesehinnangut tõsta. Püüdke endale selgeks teha, mida Te sellest suhtest ootate. Siis rääkige oma partneriga, mida Te temalt ootate ja küsige, mida tema Teilt ootab. Kui rolliootustest on räägitud, saab plaanida edaspidist käitumist.
Jõudu ja edu soovides!
Irene Kalvet.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühholoogia

Bipolaarne meeleoluhäire

Tere

Mure selline, et ei saa kuidagi lahti oma kurvast meeleolust. Pole põhjust olla kurb ja nutta kogu aeg, aga ometi leian põhjuse milleks seda teha.
Minu sõber andis mulle veebilehe ...

Vastas dr Irene Kalvet

Tere Annika!
Soovitan külastada kõigepealt naistearsti ja talle rääkida oma murest. Väga tundlikel naistel võib esineda meeleolu muutusi, mis on seotud menstruaaltsükkliga. Teise käiguna tuleks leida ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi