probleemid lähisuhtes 14.11.03 / Psühholoogia

Külastaja küsib:

Tere,
olen 24. aastane naine, olen oma elukaaslasega koos elanud üle viie aasta ja peres on 1,5. aastane laps. Nüüd on aga perekond lagunemisohus. Ma ei oska klassifitseerida mis probleem mul on, aga asi seisneb selles, et ma ei lase oma elukaaslasel kusagile üksi (ilma minuta) minna, kui ta läheb, hakavad peas keerlema kohutavad hirmud mis temaga võib kõik halba juhtuda jne. Ning see viib mind täiesti hüsteeriasse. Mees on seda siiani kannatanud, kogu aeg on olnud juttu, et otsin ühel hetkel abi, aga ikka on kiire või muud asjad tulevad ette. Nüüd oleme aga jõudnud piirini, kus tunneme mõlemd, et enam nii edasi elada ei saa.
Andke palun nõu kuhu sellise probleemiga pöörduda, robleem veel ka selles, et kuna oleme mehega mõlemad üliõpilased ja peres on pisike laps, peaks see nõustamisteenus olema tasuta, sest raha meil priisata lihtsalt pole.

Ette tänades
K. J.

Arst vastas:

dr Harri Küünarpuu

Tallinna Psühhiaatria Haigla, Perekonnastuudio ABX, Psühho-Konsultatsioonid MTÜ

Tere!

Mitmes kohas on võimalik saada tasuta või väikese visiiditasuga nõustamist. Tallinnas näiteks Psühhiaatriakliiniku polikliinikus. Tartus on vist Noorte Nõustmiskeskus Gildi tänaval. On see ikka alles? Pärnus on Kuninga tänaval Psühholoogiateenistus. Kui nüüd eraasutustest rääkida, siis Tallinnas on OÜ Psühho-Konsultandid, millel on väike leping Haigekassaga. Selle raames on võimalik madala hinnaga teenus. Kindlasti on neid veel, aga need on need, millest ma tean.

HK

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühholoogia

Perekonna probleemid

Tere!...Kas oskate öelda,et kas siin Tartus on midagi sellist kuhu minna kui on kodus probleemid(tülid ja nääklemised oma mehega)?


Ette tänades....Krissu

Vastas dr Harri Küünarpuu

Tere!

Tartus töötab palju pereterapeute. Näiteks on seal Kiira Järv, kes töötab "Merituses" või siis Aita Keerberg või näiteks veel Iris Podar. Ja palju teisi. Ma arvan, et netist leiate nende ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi