Uimasus ja ärevushäired 15.06.22 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere olen üle 10 aasta kannatanud kroonilise pideva tugeva päevase uimasustunde all algas se mul kui olin 15-17 aastane 6-8 aastat tagasi olin sellega haiglas seal tehti korda kui välja kirjutati tuli uinasustunne tagasi paar aastat tagasi kirjutas psühhiaater amitrüptiliini se alguses tegi mind korda nüüd pool aastat pole sellest abi olnud uimasusega kaasnev hingamise rütm sarnaneb pigem magava inimese hingamisega(tugevad väljapuhked läbi nina) päeval püsti seistes põlved vibreerivad tugevalt käed värisevad pilt on udune ja hägune silme ees keset päeva pean seinalt tuge otsima et mitte kukkuda ja uinuda pea pööritused aeglane reaktsiooni kiirus koordinatsiooni häired tavaliselt on selline asi kolmel päeval nädalas kuid praegu on see kestnud juba 4 päeva järjest varasemad uuringud pole tuvastanud midagi öösiti magan nagu tavaliselt varasemalt on diagnoositud ärevushäired ja sega tüübi isiksushäired

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Koostöö psühhiaatriga.
Amitriptüliin on pidurdava toimega AD, see võib teha uimaseks.
Ergutava toimega on Fluanksool - seda võiks proovida.
Minu Palve esimene samm (vt Enneti palve internetis, eelnevatest). see vabastab liigsest pingest, parandav aju verevarustust. Teen seda iga päev aastakümneid - priima!
Loodus, meri, metsarada...Sealt rahustav enesrgia.
vt varasemaid.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevushäired

Probleem sai alguse juuli keskpaigas. Esialgu tundsin, et kuidagi hingata on raske, nagu poleks ruumi, et tõmmata sügavat hingetõmmet. Hiljem lisandus südame puperdamine, mis esines episooditi, aga vahel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

kas minu sümptomid võiksid viidata ärevus- või paanikahäiretele? -
Viitavad küll.
vt varasemaid soovitusi.
Psühhiaatri jutule, saate ka arstirohtu abiks.
Parimad tervitused, ...

Loe edasi

Ärevushäire

Aasta tagasi diagnoositi mul mõõdukas depressioon ilma somaatiliste sümptomiteta, mille puhul kirjutati estsitalopraam 10mg (hommikul) ning alprasolaam 0,25mg (hommikul ja õhtul). Ravimite tarvitamisel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohtu võttes peab olukord koheselt paremuse poole minema, kui kõrvalnähud segavad, siis annust vähendada. Kui seegi ei aita, siis uus ravim!
Alprazolami ei soovita võtta skeemi järgi - see ...

Loe edasi

Uimasus - ärevushäired?

Tere! Viimasetel aastatel on mind vallanud uimasus (u 4aastat mälu järgi, ise olen 20aastane M). Aeg-ajalt on uimasus suurem ja harva kaob üldse ära. Tundub, et võib olla seotud stressiga. Uimasuse ajal ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearst ja üld-analüüsid (vererõhk, vere-suhkur jt). on vajalikud alguseks.
Korralik elurežiim on esimene aabitsatõde päevase reipuse tarvis.
1/5 verevarustusest kasutab aju - suurenda seda ...

Loe edasi

Käte värisemine

Seoses ärevushäirega tarbin rohtu Anafranil,mida olen võtnud 1 kuu.Meeleolu on stabiilne,ärevus vähenenud,mis aga juurde lisandunud on käte värisemine.Kuna töökoht seotud klienditeenindusega siis häirib ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäired on meelehäireid, kus domineerival kohal on ärevuse mitmesugused sümptomid ja need ärevused ei ole psühhootiliste-, meeleoluhäirete-, orgaanilise ajukahjustuste- või psühhoaktiivsete ("narkotsi")ainete ...

Loe edasi

Tere.

Kirjutan enda murest. Olen 31 aastane ja tutre ema. Mul on kogu aeg selline tunne,et mul on midagi viga. Otsin endale haigusi. Vererohk on ka vahel madal. Olen kainud sudamearsti juures ja korras on koik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Madal vererõhk ja uimasus on "kaksikud." Sport ja veeprotseduurid on kasuks. Minu harjutus korrigeerib veresoonte toonust ja aitab. Hüpohondria küsimustes aitab psühhiaater.
Teie probleemid on ...

Loe edasi

Fluanxol

Tere!

Lugesin Teie vastuseid, mis puudutavad fluanxoli ja selle toniseerivat toimet Võtan ise praegu fluxi ja selle juures häirib pidev uimasus. Mäletan seda ka varasemast ajast, kui olen ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võite võtta koos, fluanxol ainul hommikul.
Proovige, katsetage.
Proovige, katsetage ka muid tervist edendavaid võtteid.
Tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Ärevushäired.



Millest ärevushäired tekkivad?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäired esinevad sagedamini naistel ning perekonniti (pärilik eelsoodumus), aga seda me ju muuta ei saa. Ärevushäirete korral on oluline hingamisfunktsiooni häiritus (hüperventilatsioon) ning süsinikdioksiidile ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: