üledoos antidepressantidest 09.08.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kui ohtlik on kehale hallutsinatsioonide eesmärgil antidepressantide üledoseerimine? Kas see võib põhjustada ka pikaajalisi kahjustusi ajus või kuskil?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Antidepressandid ei ole hallutsinatsioonide kõrvaldamise esmavalik. Esmavalik on antipsühhootikumid ja seda teha koostöös psühhiaatriga - ravimid väga head ja annavad häid ravitulemusi.
Iga ravimi (ükskõik millisest ravimirühmast) üledoseerimis tuleb vältida ja ise ei maksa seda tekitada.
Kahjustusi ei pruugi tulla, sest organismi enda kaitsemehhanismid (oksendamine, iiveldus jms) annab endast märku - ära mängi Üledoosiga! ja siis inimene "ei mängi" selle üledoosiga.
Mured? Räägi emale/isale ja koos leiate lahendus,
vajadusel ka üheskoos noorukite-psühhiaatri vastuvõtule.
Kõik tervisliku eluviisi tegemised on tänuväärt ja soovitav neid oma elurežiimi lükkida-kasutada.
Korralik uni,
mõõdukas kehaline aktiivsus,
normaalne-tervislik toitu,
ANTS´le (Alkohol, Narkootikum, Toksiliosed aine, Suits) Ei!
Ravimedi määrab ikka gi arst ja ise ei maksa sellega tegeleda.
Ema/isa ja psühhiaater.

Head harjutamist!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

ravimi üledoos

29.05.09 / Psühhiaatria
Külastaja küsib:
Mul Teile üks otsene küsimus,et kas xanaxi üledoosiga on võimalik endalt elu võtta.Pole tahtmist enam elada,see nii nõme.

Ma lugesin Teie ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ei vasta!
Depressioone, elust väsimist, elutahte alanemist on periooditi eluraskuste korral paljudel olnud. Paljudel, aga lahenduseks ei ole ju elurajalt lahkumine. Esivanemad aastatuhandeid tulid ...

Loe edasi

Ärevushäired

Poolteist kuud tagasi oli mul ecstasy üledoos, sattusin paanikasse ja oli surmahirm, sõbrad kutsusid kiirabi ning kiirabi viis haiglasse, olin tilgutite all ca 5h. Tehti ka EKG, mis vist oli korras, ei ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Õppetund käes - ecstasy õppetund. Narkootikumidega on juba doos halb, üledoos - väga halb. Põhjus teada - narkootikum ja siis ärevushäire. Mõnedele on tilgutamiste järgselt veel peoga kehalisi häireid ...

Loe edasi

Ketipinor 25mg

Kas Ketipinor 25mg-ga on võmalik sisse võtta surmav üledoos?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Välismaal on organiseeritud igasuguseid söömisvõistlusi ja ikka mõni lõpetab piduliku söömaaja surmaga. Ette ennustada ei saa, et kes.
On organiseeritud mitmete jookide joomisvõistlusi - surmaga ...

Loe edasi

sõltuvus antidepressantidest

Tere,

olen 25 a naisterahvas. Ärevushood piinavad alates 16 eluaastast. AD olen kasutanud ärevuse vähendamiseks ca 3 aastat oma elust vahelduvate pausidega. (kord coaxil, siis xanax, siis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. Võtta väikeses annuses AD-d.
2. Minu harjutus.
3. Kõik muu endistviisi edasi.
4. Eesmärgid endale selgeks teha.
5. Väärtushinnangud õigesse paigutusse: tähtsamad (4-5 asja) ...

Loe edasi

depressioon

Tere!
Olen elu jooksul võtnud paari depressiooniravimit ja nüüd on viimased, Cymbalta ja Esprital, ravi alustamisel tekitanud sellisse imeliku tunde, et kui mõne inimese lähedal olen, tekib selline ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Organism ise otsib pingetest vabanemise teid - vajalik kehaline, jalutamine, sport, psühhoregulatsioon jne.
Milleks võtate kahte AD-d?
Mõnede rohtude suhtes on inimene tundlikum, ka kõrvaltoimete ...

Loe edasi

Glutamiinhappe üledoos

Tere!
Kas glutamiinhappe üledoos (eksamisessi ajal) kuu aja vältel 2-3mg päevas võib põhjustada mingeid tõsiseid ohte?
Tänan.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Glutamiinhape - aminohape, esineb valkudes. Toetab närvisüsteemi tegevust. Ohte ei näe. Õppimisel ikkagi tähtis õige töö- ja puhkerežiim, muudel juhtudel tervislikud elukombed. Ainult tabletikestega ...

Loe edasi

rahustite üledoos

minu heal sõbral on praegu elus raske periood. perearst määras talle rahusteid. aga ta ei võta neid sugugi skeemi järgi. ütleb et need ei mõju ja ta tahab magada jne - ühesõnaga aegajalt ta ei võta mitte ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rohtu peab võtma täpselt tohtri ettekirjutuse järgi.
Üledoosi korral võib olla:
a) lihtsalt paha,
b) väga-väga paha,
c) kiirabi ja arstiabi vajadus,
d) peatsed matused. ...

Loe edasi

Ravimi üledoos

Tere. Mure järgmine - võtsin mõni nädal tagasi antidepressandi üledoosi (100 Noritreni tabletti). Olin paar päeva ebaadekvaatne ja kõndimisvõimetu, kuid teadvusel. Tulin sellest seisundist ise välja, mingeid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kuna olete elus ja praegu kaebusi ei ole, siis tänage esivanemaid ja saatust, et olukorrast "puhtalt" välja tulite. Elu on liigselt unikaalne ja kaunis - selliseid "trikke" ei maksa enam mõttesse ja tegude ...

Loe edasi

üledoos

Tere!
Olen noor neiu ja võtsin hiljuti exstasy üledoosi, mille tulemusel tekkisid krambid ja teadvusekaotus (u.15 min).
Pärast seda on mul probleeme mäluga - ei mäleta, mis juttu kellegile ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Tõesti stimulantide üledoos on ohtlik ja tõsine tervisehäire.
Ka sagedane tavadoosides lustimine võib päris tõsiseid püsivaid
tervisehäireid tekitada.Oma praktikas olen neid aeg-ajal kohanud.
Loe edasi

antidepressantide üledoseerimine

Tere
Sooviks teada kuidas mõjub organismile antidepressantide üledoos? Millal see ajaliselt mõju hakkab avaldama? Kas teatud annus on ka surmav?

Tänan, kui võtsite vaevaks mu küsimusele ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Suitsiidiks neid ei soovita, ei ole nii "head". Antidepressante väga mitmeid rühmi ja nendega üleannustamise teoreetiline võimalus olemas. Arst määrab ju koostöös patsiendiga vajaliku annuse, teinekord ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: