Tervist!Kas Fluanxol on ergutava toimega? 07.07.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tervist!Kas Fluanxol on ergutava toimega ja milline oleks Annus tarvitamisel?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Fluanxol annuses 1 mg hommikul ja/või 1mg lõuna ajal on toniseeriva-ergutava toimega. Enesetunde järgi leiate õige annuse (kas üks kord või siis kaks korda päevas.
Kvetiapiin kindlasti õhtul, ka siin vajalik õige annus enda jaoks leida.
Muu tervislik ja kasulik ka eluplaanidesse kaasata.
Lahendid olemas!

Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Puugist tingitud hüpersomnia ravi

Kuidas ravida hüpersomniat, mis on puugi hammustuse tagajärg? Lisaks põen depressiooni ja tarvitan antidepresante.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Koostöö neuroloogiga - tema soovitused entsefaliidi jääknähtude osas.
2) Antidepressante (kes ja milleks määras?) on mitmeid rühmi:
a) rahustava-uinutava toimega - võtta õhtul,
b) ...

Loe edasi

mida teha

Tere,ma helistasin teile siin kaks nädalat tagasi ja kontsulteerisin,rivotrili võtmise asjus.
Olen seda võtnud 20a.ja nüüd käisin siin Tallinnas dr,Rumjevi juures ja ta kirjutas välja mulle betamaksi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Telefoni teel oli jutuks, et klonasepaami (rivotril) sõltuvuse kõrvaldamine käib läbi neuroleptikumi. Betamaks seda on, ta on ergutava toimega ja sealt siis ilmselt see südame puperdamine ja unehäired ...

Loe edasi

hingamiseseiskus ning segane une esimene faas

tervist hr. doktor!

siin õhtuti magama heites, just une algfaasis (ca.5-30min) tekib selline poolsegase-une tunne- nagu oleks juba uinunud, kuid nagu ei oleks ka- kehaliselt nagu oleks ärkvel- ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mõned seosed olete ise endale selgeks saanud, neid siis arvestada, rakendada.
Teiseks, vehkimis-tempo muuta rahulikuks (mitte aeglaseks) töötempoks. Sama käib ka puhkehetkete jms. kohta - rahulikult. ...

Loe edasi

Rahustid

Olen kasutanud erinevaid rahusteid (diazepam, Xanax, rivotril) ning ükski neist pole leevendanud rahutust, ärevus tunnet ega viha. Ainukesed rohud mis teatud määral sümptomeid leevendavad on unerohud nagu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Soovitab ikkagi raviarst.
Miline on diagnoos? Milline eluviis? Millised kahjulikud/head harjutmused? Milline on töö iseloom? Kodune õhkkond?
Kui ainult rohtudega piirduda, siis organismi ...

Loe edasi

seroxat ja imovane

Tere,
selline küsimus,et kuidas vabaneda sõltuvusest unerohust imovane?nimelt kirjutas arst välja seroxati ning selle kõrvalmõjuna ei saanud ma enam normaalselt magada ning arst kirjutas lisaks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui praegune ravi ei sobi, siis vaja vahetada. On häid AD, mis soodustavad ka und ja seetõttu unerohtu vaja võtta ei ole. On ka ergutava toimega arstirohtu ja seda saaks/peaks siis hommikul võtma. Seega ...

Loe edasi

Fluanxol

Tere,

Olen tarvitanud eelmise aasta septembrist Fluanxoli 1 tl.hommikuti,(aastate vältel olen seda ravimit tarvitanud vahelduva eduga),arst soovitas lõpetada märtsi lõpus,mul on selline tunne ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mis on Teil põhiprobleemiks? Miks Fluanxol määratud?
Rohu võtmise saab lõpetada siis, kui "jalad kindlalt maas".
Põhidiagnoosist (häirest) sõltuvad ka muud soovitused. Üldtervislikud eluviisid ...

Loe edasi

Fluanxol

Tere,
olen nüüd endokrinoloogi ettekirjutusel juba mitu aastat vaheaegadega 1 tbl päevas fluanxoli tarvitanud ja selgusele jõudnud, et ilma ei tule enam toime - tekivad unehäired ja närvilisus, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Fluanxol e flupentiksool on hea rohi: antidepressiivne toime, meelejõudu(psüühilist energiat) andev ravim. Unerohuks ta küll ei ole, aga toime ilmselt siis "päev-öö-pendel" mehhanismi alusel. Sõltuvusainete ...

Loe edasi

Fluanxol

Võtan nüüd juba paar nädalalt antud rohtu, kuid ei tunne,et miskit paremaks oleks muutunud. Hirmud ja paanikahood on ikka. Ja sellest johtuvalt ka vist südamevahelöögid, mis oli üks põhjuseid rohu tarbimisel. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rohi (ka Fluanxol) on vaid üks komponent ravis, tervise parandamisel, tugevdamisel. Kõik muud tegemised on ka vägagi olulised.
Fluanxol toimib praktiliselt kohe ja päevade möödudes toime tugevneb. ...

Loe edasi

Fluanxol

Tere. Olen 2 kuud võtnud Fluanxoli,2 tbl. päevas. Alguses tundus nagu oleks abi,leevendas pinget ja andis jõudu juurde.Ka ei olnud ma enam nii unine ega maganud koguaeg. Nüüd on aga nii,et magamine on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Fluanxol (1 mg tabletid) on antidepressiivse, tasakaalustava ja aktiviseeriva-ergutava toimega. Seetõttu võtta hommikul, mõnikord nii hommikul kui ka lõuna ajal. Hilisem võtmine võib mõjutada und (ei uinu). ...

Loe edasi

Depressioon

Kuidas saada lahti raskest depressioonist?Ma käisisn psühhiaatri juures ning ta kirjutas mulle fluonxsoli ning see tegi veel hullemaks depresiooni. Mina rohkem rohtu ei võta ning kui muud moodi lahti ei ...

Vastas dr Jaanus Mumma

1.Raske depressiooni ravis kasutatakse üsna tulemuslikult
ka elektriravi (EKR).See metoodika võimaldab sageli küllaltki
kiiresti depressioonist vabaneda.Tänapäevane metoodika ei
ole ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: