Psüholoogi leidmine 03.11.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kuidas ma saaksin kontakti psüholoogiga tasuta Harjumaal kui suuremad kliikikud vaid suunavad edasi kuna neil liiga pikad järjekorrad?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Psühhiaatri vastuvõtule - seal haigekassa rahastab. Psühhiaater vaatab, et kas psühholoogi abi on vajalik või ei.
Räägi oma probleemist Lapsevanemale - üheskoos kergem lahendeid leida.

Tervislik eluviis on alati kasuks. Korralik uni. Puhkus taastab jõu.
Iga tera tervise varasalve on kasuks. Jalutuskäigud, võimlemine jne.

Sirvi varasemaid soovitusi - vt sealt pingete-stressi- ärevuse maandamisega seotud soovitusi.

Koos vanematega!
Head harjutamist!
Terves kehas terve meeleolu, rahu, elurõõm, vaimne töövõime.

Igast murest saab üle!

Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

7 aastane poiss hakkab kergelt nutma

Mure selline et poisslaps kes saab suvel 7 hakkab kergelt nutma. Vahel lasteaias ja siis kui keegi häält tõstab. Kas peaksin pöörduma psüholoogi poole.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mida lasteaiatädi ja mida logopeed oma kogemuste põhjal pakub?
Kehaline aktiivsus tugevdab nii keha kui ka vaimu!
Selgitada, et igaüks meist on mingis valdkonnas teistest tublim ja sa ei ...

Loe edasi

kas ärevushäired?

Tere, viimasel ajal on mul imelikud paha olla hood ,kus tahan kiiresti vett juua ja vahel tunnen selle ajal mürgist lõhna mida tegelikult ei ole . Kaks korda on olnud ka nii ,et järsku lähevad asjad meelest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatri jutule, head rohud aitamas.
Valvepsühhiaater Psühhiaatriakliiniku Dispanseris võtab vajadusel samal päeval vastu.
Üldtervistavad ja üldrahustavad harjutused ning tervisliku eluviisid ...

Loe edasi

närviline

Tere! Minul selline mure et lapsel on pikemat aega olnud probleem erineval moel. Algul oli mure et kõht valutab ja kui arst kirjutas rohu siis võttis seda aga ise samas koguaeg kartis et pimesool. Ta sisendab ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lastel on närvipinge (ka varjatud) seotud suuresti kehaliste kaebustega, ka magu ja süda paha teemad kuuluvad siia.
1) Une arvelt ei minutitki - õigel ajal magama ja piisava kesvusega uni.
2) ...

Loe edasi

Psüholoogi vastuvõtt ja konsultatsioon

Tervist, mul on saatekiri psühholoogi vastuvõtule depressiivse episoodi alusel F32. Esinevad sundmõtted enesetapu teemadel (samas ei usu ma ise, et seda kunagi teen, aga mõtted on sel teemal igapäevased).

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ida-Tallinna Keskhaigla tel. lühinumbril 1900 saab end regitreerida. Psühhiaatriakliiniku dispanseris on see ka haigekassa liinis võimalik.
Kindlasti käiksin psühhiaatri jutul ära - süda rahul ja ...

Loe edasi

Mõtted

Tere . Mul hakkasid sundmõtted 4 aastat tagasi , alguses olid need mingi paar kuud siis jälle pool aastat vahet , nüüd juba peaaegu aasta need kestnud .
Asi selles , et enam ei suuda elada niimoodi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatri vastuvõtule, tema aitab.
Lahendid olemas.
Kõike head soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Korduvad paanikahäired

Olen 24a,naine.Paanikahäired algasid mul 3a.tagasi.Läksin siis esimest korda neuroloogi juurde,kuna ei suutnud normaalselt oma igapäeva elu enam elada.Hommikuti ei suutnud norm.tööle bussiga sõita,kuna ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rohi, harjutused, uus hoiak e minu ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" printsiip. Ainult rohuga asi ei parane. vt. varasemaid soovitusi.
Google otsin, lugemist lõputult palju.
Lugemisest ...

Loe edasi

skisofreenia

kas on vöimalik saada skisofreenia ka sellisel juhul,kui arst on määranud vale antidepressandi ja inimene on seda kasutanud mitu kuud s.t.3-4 kuud framexit,mis oli esimene antidepressant ravimina.Olukorra ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

AD kasutamisest ei ole tekkinud ja ei saa tekkida skisofreeniat. Õige ravimi leidmine käib koostöös tohtriga.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

erektsioonihäired

Oskate ehk Teie midagi head soovitada. Minu meestuttaval on probleem selles, et olles koos naisega ei teki tal erektsiooni. Ise ta teatab, et kardab, et ei saa hakkama. Ta teab, et probleem on psüholoogiline ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tohter saab aidata, tohter saab ka rohtu kirjutada. V. head rohud olemas.
Kannatada ei ole mõtet.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Kontrollimatus

Tere,

Olen mures oma väikevenna pärast (13 a). Nimelt ei suuda ta oma emotsioone kontrollida: äkilised vihahood on nii tugevad, et perekonnaliikmetel on tihtipeale hirm tagajärgede ees, samuti ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kallis Õeke,
Seewaldi haigemaja e SA PERH Psühhiaatriakliiniku juures on lastepsühhiaatrid ja nendega koos töötavad oma eriala hästi tundvad psühholoogid. Sealt alustagegi.
On seisundeid, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: