Aju aktiivs, stimulandid, narkomaania 06.05.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Ma ei saa tööd teha kui amfetamiini ei tarvita. Olen Tarkvara Arendus Insener loonud eestis ja maailmas kasutatavaimaid infosüsteeme. Paraku kogu edu aluseks on olnud tugeva toimeliste stimulantide kasutamine mis omakorda tõstavad aju aktiivsust, keskendumisvõimet, realtsiooni kiirust jne... Paraku ma ei saa mitte tarvitada kuna vastasel juhul ma ei suuda tööl keerukaid ülessandeid enam lahendada koguaeg on uni silm vajub kinninarvuti taga. Ma olen surm väsinud ja ei tea kaua organism veel jaksab sedasi. Mul ilmselt oleks vaja midagi alternatiivset vähemalt kasvõi kuuks ajaks.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Helistage 14.05. (teisip.) peale 10:00, siis vaatame ajagraafikuid teisipäevast nädala lõpuni.

Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet
tel 56 463 830

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Adderall

Tere! Küsimus selles, et kas on võimalik saada Adderalli eestis? Olen hetkel 36mg Concerta peal ja tunnen, et Concerta mõju väga nõrk ja võiks proovida midagi muud.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Narkootilise sisuga erguteid - psühhostimulaatoreid - me igapäevaelu praktikas ei tarvita.
Narkomaania probleemide lahendamisel on kasutusel asendus-kuurid. Onkohaigeltel on teatud tugevatoimelised ...

Loe edasi

Stimulandid

Tervist, olen siis hetkeseisuga diagnoositud ATH/ADHD'ga ja kirjutati mulle siis Medikinet xl'i aga sellega on selline mure, et tekib iiveldus ja pearinglus. Soov teada, et mida muud on võimalik üldse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vajaliku ravimi määrab raviarst-psühhiaater, Ravimi toime osas on oluline ravimi annus.
Seisund peab paranema ja nn kõrvaltoimeid ei tohiks olla. Suur sõltuvust tekitav oht.
Peale ravimi ...

Loe edasi

Enesevigastamine,enesetapumõtted ja enesevihkamine.

Ei mäletagi täpselt millal asi alguse sai ja millest. Hakkasin ennast vihkama,sellele järgnesid lõikumine ja enesetapu mõtted. Lisaks kõigele sellel piinab mind ka vahel unetus. Sellesmõttes,et ei saa ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jagatud mure on juba pool muret - tubli, et kirjutad ja lahendust otsid.
Noorpõlves on kõigil inimestel olnud selliseid episoode, et "eluratas jookseb kinni". Kõigil. Tudehellemad elavad seda valulikumalt ...

Loe edasi

Maniakaalsusest tavaellu.

Tervist. Olen murelik noormees.

Sattusin aasta ja mõned kuud tagasi TLNA psühhiaatria kliinikusse diagnoosiga skisofreenia taoline episood ,( läxin paranoialiseks,arvasin et taheti mind ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Analüüsite end asjalikult ja see on tore. Analüüsist üksi on vähe. On vaja võtta vastu otsuseid ja neid siis ellu rakendada. Üksi end kõrvalt ei näe, sellepärast on tohter-psühhiaater vajalik, koostöö ...

Loe edasi

skisof

kuidas aru sada et kas mul võib olla skisofreenia ja millest selle tekke põhjus tuleneb...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Oma mõttesegadusele saate selgitust psühhiaatri juues. Psüühika häiritust on igal normaalsel inimesel ja iga häiritus ei ole veel häire ja iga häire ei ole veel haigus ja iga psüühika haigus ei ole veel ...

Loe edasi

narkomaan ja narkomaania...

kes on narkomaan???
inimesed on erinevalt seletanud sõna narkomaan....kas narkomaan on see kes süstib end iga päev??? see kes on korra elus proovinud mingit narkootilist ainet??? või üleüldse see ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Narkomaan on sõltlane psühhoaktiivsetest ainetest. Tal on vaimne ja kehaline vajadus antud aine(te) järele. Haiguskriitika on puudulik, s.o. ise seda sõltuvust esialgu ei taju, arvab, et tarvitab vastavalt ...

Loe edasi

narkomaania

TERE olen 17 aastane noormees!Ja tahaxin küsida Teie käest,et kui tarvitan 4 korda kuus exctasyt süües yhe korraga 5 tabletti ja tõmmates regaulaarselt iga päev kanepit ja nii juba 3-ndat aastat,siis mis ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Korduv küsimus ja vastatud
J.M.

Loe edasi

narkomaania ravi

Tere! Kus oleks võimalik ravida kanepisõltuvust 17 aastasel noormehel.



Tänan!

Vastas dr Jaanus Mumma

Tere!

Tegeleme Wismari Ravikeskuses kõikvõimalike sõltuvustega.Ka kanepisõltlasi käib vastuvõttudel.Nõustame ja vajadusel võib toetusraviga abistada inimest vabaneda oma pahest.Põhieelduseks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: