Psühhoos? 18.03.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Küsimus puudutab mu kasuvenda. Tarvitas kanepit. VAhel ka LSD ja amfetamiin. Peale seda tuli töölt ära. Sõpradega ei suhelnud. Kirjutas igale poole kurjadest vaikudrst. Üks päev läks linna, kuna elame linnast väljas. Leidis auto, kus olid võtmed ees, tahtis ära sõita. Õnneks ei saanud. Politseis rääkis, et kurjad vaimud käskisid seda teha. Järgmine päev viis meie väikse venna külma dušši alla, et teda puhastada kurjadest vaimudest. Ta on nüüd haiglas ravil. Tahtsin küsida, kas psühhoosist on võimalik lahti saada. Et nagu terveks inimeseks? Kuidas teda aidata, et fa ennast üksi ei tunneks?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kasuvenna psüühika vajab psühhiaatri abi, tema ise enda juures haigust ei näe, ei tunnista, et selline arusaam ja käitumine veidi liiga normist välja kaldunud on. Tema peab end psüühiliselt täiesti terveks.
Kasuvend vajab ravi ja need "kurjad vaimud" enda ja teiste pealt saab kõrvaldada vaid psühhiaatri abiga ja psühhiaatri poolt antud arstimitega.

NB Jutt ja psühholoogilised võtted ja nõidumine ja pendeldamine ja ravimtaimed ja yoga ja tšakrate avamine-sulgemine ja muud nipid siin ei aita.
Aitab psühhiaater ja psühhofarmakonid.
Head rohud olemas.

Võtke ühendus Psühhiaatriakliiniku tohtriga ja leidke ühiselt võimalus, et teda aidata.
Kannatlikkust ja tegutsemist!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kas mul on arenemas skisofreenia?

Olen korduvalt kannatanud depressioonide käes, viimane episood algas sel talvel. Praeguseks olen 2 kuud võtnud Remeroni, mõnes suhtes on mul nüüd parem (söögiisu, uni, motivatsioon). Sattusin kevadel lugema ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arst ei saa ju täpselt ravida, kui ta kõiki tundeid-mõtteid teada ei saa.
Remeron on hea, seal võib veidi (1/3 võrra) Remeroni annust suurendada.
Mis annus praegu, milline kehakaal, milline ...

Loe edasi

skisofreenia

minu mehele (40) on pandud mõni aasta tagasi diagnoosiks skisofreenia. psühhoose on olnud nüüdseks neli. rohtusid on talle määratud erinevaid, paljud ei ole sobinud, ma ei suuda enam aru saada, mis on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. kas psühhoos iseenesest on tervistkahjustav?
- seda täpselt öelda ei saa, aga parem on neid vältida ja vastavalt ettekirjutusele rohtu võtta. Psühhoos näitab, et mingi psüühikahäire-ebakõla on ...

Loe edasi

haloperidol

täpsustan seda sigadus...
1992a dets mürgitas supi ja leivatükkidge üks noormees mu ära ta tunnistas selle ka üles dr vanatoale teda olevat psüh anti liiv õpetanud,ilmselt sexi saamise tulemuseks,ta ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Haloperidooli kaugmõju ei ole ja olla ei saa. Nimetatud tohtrid on toredad ja targad, võib-olla nad ei seletanud asjaolusid piisavalt lahti.
Headus on suure raviva toimega, proovige. Teil need võimed ...

Loe edasi

skisofreenia???

Tere, olen 28.a. naine. Aastaid tagasi, ülikooli kolmandal kursusel sattusin psühhoosiga haiglasse. Nägin ja kuulsin kõikjal ainult rõvedusi, lõpuks hakkasid need ka mõtetesse tungima, nii et ei saanud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kirjeldate siin vaid oma psühhootilist elamust, aga selle põhjal ei saa veel midagi diagnoosida - variante kümneid. Diagnoosi või siis oletatava, saab öelda raviarst. Temaga tulebki see asi üheskoos täpsustada. ...

Loe edasi

Somatofoorsed häired

Tere!Minul on somatofoorsed probleemid.Olen ka varem teile kirjutanud ja head nöu saanud.Vajaksin rohkem teavet selle haiguse kohta.See haigus tekitab minus ebamugava häiriva tunde.Mis laadi psyyhilise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Somatoformsete häirete korral on suhteliselt püsivad somaatilised (kehalised) sümptomid, mille puhul uurimisel ei leita organi haigust ning patsiendid pöörduvad jätkuvalt oma keha-kaebustega arsti poole, ...

Loe edasi

Bipolaarne häire, manikaal-depressiive psühhoos

Märkasin umbes pool aastat tagasi, et erinevalt teistest endavanustest muutuvad mu tujud väga kiiresti. Olen keskmiselt kuu või paar väga positiivne, energiline - käin mitmetes trennides ja huviringides, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Bioloogilised rütmid on kõigil, ka meleeolu valdkonnas. Iga kõikumine ei anna alust veel bipolaarsus-häireks. Alustaksin selle t-39C uurimisega - bipolaarsete häirete korral neid küll pole. Peretohtri ...

Loe edasi

sügelemine

Augustikuus avastasime, et meil on lutikad. Tegime loomulikult tõrjet ja loodetavasti saime neist ka lahti. Kohe alustasin internetist ka otsinguid, et mis ja kus. Ei mäleta enam kust , aga lugesin, et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt. unevalla soovitusi. Kehaline harjutamine soodustab uinumist. Tõrje veel korra korrata. Õhtul võib ju ka voodipesu kloppida - süda rohkem rahul.
Sellest murest saab üle!
Parimate soovidega, ...

Loe edasi

depressiivne psühhoos

kipun aegajalt depressiooni langema ja masendusse ,tekivad kontrollimatud psühhoosi hood selle vaibumisele enesetapu mõtted, vahel haun neid ka erilise põhjusetta ,mida teha?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esiteks, mureaur välja lasta. Psühhiaater aitab, vt. minu varasemaid soovitusi.
Teiseks, leida põhjused ning neid siis muuta.
Kolmandaks, muutuda ise - karastuda, tugevneda.
Neljandaks, ...

Loe edasi

mis haigus see on?

Olen 25 naine. Käisin koolis, õppisin hästi, lahtine pea, tuupima ei pidanud. Kui sain 17, aastal 1997 käisin palju pidudel, tarbisin alkoholi, tantsisin hommikuni. Ühel peol rääkisin sõbrannadele, et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Üleväsimusest (tantsud hommikuni, alkohol) jms. tekitavad psühhootilised seisundid. Need võivad korduda ja Teil ka kordusid. Tegemist võib olla maniakaalsete psühhoosi-hoogudega, aga võib olla ka mitmeid ...

Loe edasi

Ja veel kord alkoholismist ...

Kirjutama ajendasid eelpool loetud küsimused:-)



Teema ise on tõsine. Mureks on alkohoolikust ämm.



Väidetavalt (meie abikaasaga ei tundnud siis veel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Andmed viitavad,et ämm ja tema mees on raskelt alkohoolikud,viimasel esineb ka psühhootilisi(delirioosseid)seisundeid.Neid psühhoose tuleb ravida psühhiaatriahaiglas.Alko-haigel puudub haiguskriitika(ei ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: