Lapse veider käitumine 19.02.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Laps on kolme aastane.
Viimasel ajal on hakanud iga asja peale mis talle ei meeldi näitama keelt, rusikat, lööma käega või jalaga, kiljub, karjub.
NB! Rääkida ta veel ei oska, ainult mõned üksikud laused ja mõned sõnad. (Samas kui palud talt midagi või räägid saab ta suurepäraselt aru)
Ei ela lapse isaga koos (teda näeb üliharva, ja kui näeb siis on isale super laps, kuna isa ei keela teda ja lubab lapsele kõike mida laps soovib)
Olen proovinud sellest kõigest mitte välja teha, olen proovinud talle seda selgitada miks nii või naa ei tohi teha ja nagu ikka ka pahaga.
Ja kahjuks on laps minu, vanaema ja vanaisaga selline. Kõigi teistega on ta parim.

Ei oska enam midagi peale hakata, kuidas käituda.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kiitust soovib igaüks, eriti laps. Kiita ikka asja eest, ka siis kui pool - rehkendust, pool käsust-korraldusest - tehtud. Tubli...!
Käeline tegevus rahustab - voolimine (savi, plastiliin jms).
Soojavee anumas taskurätikut, sokikest pesta. Käeline tegevus soojas vees - rahustab.
Vähem käsutada, rohkem koostöö, tema arvamus, juhendamine.
Une-eelne muinasjutt või vestlus jne.
Sellest alustada.
Lastepsühhiaatri jutul võiksite ka käia - neil oma praksisest rohkelt soovitusi.

Anda saab teistele (Lapsele) vaid seda, mis meil endal on. Seega RAHU ENDAST. Järelikult - tehke ise harjutusi, siis saab ka andmisrõõmu.

Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

kas see on normaalne?

Poiss saab märtsi kuus 3 aastateks.
Aga mure on väga suure! Nimelt ta täiesti niisama hakkab naerma väga kõva häälega! Keelamine ei aita naerab ikkagi edasi. Kõige hullem asi, et naerab inimestele ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lastepsühhiaatri jutule (nad töötavad koos laste-psühholoogiga) ja asi saab selgeks, et milles küsimus.
Kui teile tundub, et käitumine on imelik, veider, mitte tavaline, siis kindlasti laste-psühhiaatri ...

Loe edasi

Armuvalu

Tere

Ma ei tea kuidas alustata, aga mu lapse isa pettis mind mitu korda. Nüüd mõtlesin, et peaks oma eluga edasi minema, kaua võib kannadata ja päevast päeva nutta. Kuigi tema nüüd rääkib ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Peale jaanipäeva otsustada, siis on näha jaanieelse perioodi käitumine ja ka pidu-melu mõju tema käitumisele.
Vastus on Teie südames ja tema käitumises.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. ...

Loe edasi

Psühhoos või ...?

Minu vennal diagnoositi eelmisel aastal psühhoos ja ta oli sellega ravil umbes kuu aega. Tänasel päeval on tema käitumine rohkem kui veider. Ta elab siiani minu ema juures ja ei saa kuidagi oma eluga hakkama. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teda ravinud (psühhoosi ravinud) arstiga ühendust võtta ja siis edaspidise suhtes tegevusplaan teha. Dispnaseri tohtrid saavad ka haiguslugu vaadata ja sellest tulenevaid soovitusi anda.
NB Peale ...

Loe edasi

Käitumise muutus

Tere, minul on küsimus seoses ühe oma lähisugulasega, kellega on viimaste aastate jooksul toimunud veidrad käitumise muutused. Nimelt iga aasta umbes pool aastat ( viimased 5 aastat selline käitumine olnud) ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõik korralikud inimesed kontrollivad aegajalt oma tervist tohtri juures. Sellest alustadagi. Sportlased kontrollivad oma tervist väga korralikult - muidu ju suurt tööd ja suuri saavutusi teha ei saaks. ...

Loe edasi

küsimus

Tere! Minul on t6ega üks veider küsimus.
Üks mu 39-40-ne naissugulane on pisut ärapööranud. Meest tal pole, aga tahab kliinikust kunstseemendamise abil veel lapse saada.
Ma soovitasin tal esialgu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Aidake tal parem Meesterahvast leida, neid ju ikka veel mõningaid on. Sobilikke on. Põhiproobleem on tema lahendada ja naistearst annab seal nõu,
Saara oli palju-palju kõrgemas eas (piibliraamatus ...

Loe edasi

Lapse vaikimine

Millise arsti poole tuleb pöörduda,kui laps 3.eluaastast kuni koolini vaikis,soori-
tas ülakehaga tundide kaupa liigutusi jne.Koolis huvitaval kombel saab hakkama.Kas tasub üldse enam kellegagi konsulteerida,kui ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui enam-vähem aktsepteeritav, siis ikkagi südame rahustamiseks ja enda julgustamiseks käiksin tohtrite (psühhiaater, neuroloog) jutul. Vajadusel nad teevad uuringuid, aga võib-olla saavad juba vestlusega ...

Loe edasi

konsultatsioon.

Tere, lugupeetud dr. Ennet!
Pöördun Teie poole murega. Kuidas saaks inimest suunata psühhiaatrilisele konsultatsioonile, kui potentsiaalne patsient ise ei näe selleks vajadust ja eitab täielikult ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lahendeid tuleb otsida perearsti kaudu ning tulenevalt Lapse huve silmas pidades. Lapse kaudu jõuda Temani.
Haiguskriitika puudumine viitab tösisematele vaimse elu häiretele. Aga hinnangu saab anda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: