Salymbra kasutamine 10.12.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Kannatan tugevate ärevushäirete all, arst kirjutas salymbrat. Esialgu võtsin 1 tblt 3 korda päevas, see ei aidanud siis hakkasin võtma 2 tblt 2 korda päevas ja olen seda ka võtnud juba 2 nädalat ja tunnen,et ikka ei toimi nii nagu peaks ja siis käskis arst võtta 2 tblt 3 korda päevas. Lugesin ravimi infolehest, et maksimaalselt 3 tabletti võib päevas võtta, aga arsti ettekirjutuse järgi peaksin võtma 6 tabletti päevas ja ma nüüd ma olengi segaduses, kas ma siis ikkagi võin võtta seda 6 tabletti päevas või mitte?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kui need algannused ei toimi, siis vaja rohtu vahetada. Iga rohi igaülele ei sobi ja ei peagi sobima.
Peale arstirohu onju ärevuse puhul ka tosin muid tegemisi vaja päevakorda võtta: pingetest-stressis vabanemine (minu palve - toimib parasümpaatilise närvisüsteemi kaudu rahustavalt), organismi edendamine (treeninguga tugevdamine, uue rituaali kujundamine jne.
Õpetussõnad.
Terveks ei tee ei psühhiaater ega psühholoog - nemad annavad juhiseid, psühhiaater vajadusel ka arstirohtu - terveks teeb ennast harjutustega ikka igaüks ise.
Nagu sportlane - treener annab juhiseid, harjutusi peab sportlane ikka ise tegema. (vt varasemaid).
Rõõmsameelset harjutamist!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevushäire

Tere! Septembri lõpus 2016 sattusin tugevate rindkere valude ja suruva tunde tõttu EMOsse. Pärast pikki ja põhjalikke uuringuid (üld tervis +lisaks kopuskompuuter trombi oht) diagnoositi ärevushäire. Tänaseks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Soovitusi ärevushäirete kohta on eelnevalt hulgi - vt otsinguga.
Arstirohi vaid osake (1/10) kogu paranemise repertuaarist. (vt minu ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" - raviprintsiipi
Loe edasi

Antidepressantide (Salymbra) mõju silmanägemisele

Minu silmanägemine on väga nõrk ning hetkel pole nägemise halvenemine pidama jäänud. Kuna minule määrati antidepressandid (Salymbra), siis mind huvitab, kas antud antidepressandid võivad minu silmanägemise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimipakendi infolehel neid mõjusid, kõrval mõjusid ei ole. Seega - võib võtta.
Variant, et mõne silmarohuga tekib mingi ebasoovitav toime, aga seda saab öelda silmaarst, kui selline seos on.
Loe edasi

Paanikahoogude ravi

Kas oleks võimalik saada teilt nõu, kas vajaksin paanikahoogudeks mingit muud ravimit kui Salymbra? Ja kas on sellist närviravimit, mis paneks inimese rahulikuks, aga ei teeks väga uniseks, ning samas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) AD tuleb vajadusel vahetada, oluline on ka õige ravimi annus.
2) Harjutused. Ilma nendeta jääb kogu ravi ja organismi tugevdamine poolikuks.
3) Eluviisi muuta ja elusihid täpsustada.
Loe edasi

Ravim Salymbra

Kasutan Salymbra ravimit juba viies kuu, mõjuma hakkas enam-vähem kolmandal kuul. Kuid nüüd viimasel nädalal on ärevus hakanud taastuma, surmahirm on täiesti sundmõte(õde suri suvel ja sellest pidevad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Väike Xanax on näidustatud - võtta vaid nö kiirabivahendina kriisihetkeil.
vt. vahetult eelnevaid soovitusi.
Lisasoovitusi leiate minu raamatust "Väljavalitu".
Head harjutamist, Väljavalitu. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: