Seroxat, kventiax 03.12.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Alustasin nädal tagasi seroxari võtmist (1/4 20mg) ning õhtuks kirjutati 1-2tbl kventiaxi. Pöördusin arstile sest jäesku 3 ööd ei maganud üle 2-3h ning nüüd, kui rohud peal, magasin täna 2 tableti kventiaxiga ka ainult 4h kui esimesel ööl nt magasin 1 tbl 12h....ärevus on laes, et kas ma saan ikka magada üldse enam...või ehk on asi selles et ravi alles alguses? Kodus on ka laps, kellega ei suuda tegeleda kui ise olen seroxatist korra nö maanias ja siis peale vähest und täiesti zombie

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Rohtu palju. Kvetiapiini kaks tabl õhtul - palju.
Jätaksin praegustest vaid ühe rohu - kvetiapiini ja selle annusega ka mängiksin (1/2 või kuni üks tabl õhtul 1,5-2 tundi enne õiget uneaega.
Kui sellest ei atia,
siis apteegi vabamüügist saadaval Melatoniin. Seda võtta tund enne uneaega ja kvetiapiini selles päeval ei võta. Kui Melatoniinist jääb väheks, siis
2 tunid enne und 1/2 või terve tabl kvetiapiini ja tund enne und Melatoniin.
Nendega mängida.
Arstirohi on abivahend, harjutused on põhivahendid.
vt varasemad - ärevushäire rubriigist, vastustest.
Igast murest saab üle!
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Narko

Tere,Selline probleem on,et tavitasin narkootikume umbes 7 kuud tagasi anfetamiin ja komme ja juhtus nii,et võtsin vist liiga palju keha läks hästi kuumaks ja käis selline pauk nagu südames ja peas hakkas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Coaxil - sobib, Kventiax - 1/2 tab. õhtul
2) Minu Palve - mitu korda päevas.
3) Õhtuse rohu ajal ka minu Palve, et vajalik rituaal välja töötada (vt. eelnevad).
4) Tervislikud eluviisid: ...

Loe edasi

Rivotril ja sõltuvus

Tere! Olen 38aastane ärevik, haigusega võidelnud natuke vähem kui 30 aastat. Puudega invaliidsuspensionär olen umbes kümme aastat ja sama kaua saanud ravi ühe ja sama arsti juures. Varem katsetanud mitmeid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Minu soovitused oma patsientidele ärevushäirete rühma puhul:
1. arstirohtu võttes peab seisund parem olema, paranema ja suhteliselt ruttu (õige rohi ja õige annus),
2. harjutused (kehalised ...

Loe edasi

Südameravimid ja Seroxat

Selline küsimus, kas Seroxat 20 mg ja sellised südamerohud lähevad kokku-Atacand, TORVACARD, AMLODIPINE VITABALANS ja Hjertemagnyl?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eri rühmade rohtu võtta 1...1,5 tunnise vaheajaga.
Nii kardiaalsed kui ka psüühilised häired vajavad arstirohu kõrvale ka kehalisi harjutusi ja psühhoregulatsiooni lihtsamaid võtteid. Seda kindlasti. ...

Loe edasi

Seroxat ja narkoos

Mulle tehakse paari kuu pärast operatsioon, et minu allalangenud peensoolt õigesse asendisse tagasi viia, mingi võrk pannakse. Täpselt operatsiooni olemust selgitada ei oska ja see polegi praegu vajalik. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ei sega. Võite selles osas täiesti rahulik olla.
Enne lõikust tehakse vastav soolepuhastus ja ettevalmistus vajalike rohtudega. Närveerimiseks põhjust ei ole.
parimat soovides,
Jüri ...

Loe edasi

Seroxat (kas vananenud ravim?)

Lp. Dr. Ennet.

Olen 35 aastane meesterahvas. 5 aastat tagasi kannatasin sundmõtete, paanika ja ärevushoogude all ning psühhiaater kirjutas mulle välja Seroxat-kuuri. Võtsin ravimit ca 3 kuud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Seroxat (Paroxetin) on AD ja toimib serotoniini toime kaudu (SSRI rühm, serotoniini tagasihaarde inhibiitor). Sellise rühma AD-sid väga palju. Need ei ole alternatiivsed vaid täiendavad üksteist.
Seroxat ...

Loe edasi

paanikahäire,ebareaalsus

tere..palun öelge kas ebareaalsus tundest on võimalik kunagi lahti saada? kui jah siis missugust antidepressanti tuleks hakata võtma?olen juba aasta paanikahäirete all kannatanud, võtsin antidepresaante ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rohi, harjutused, uus hoiak. Ainult rohust ei piisa. Kui Seroxat hästi toimis, siis võtke seda. vt. eelnevaid soovitusi ka.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Teadmatus

Tere!
Võtan Seroxat´i ja Logestit üheaegselt. Kas Seroxat vähendab Logesti mõju või on mu mure selle üle mõtetu?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui rasestumisvastast rohtu korralikult võtate, siis ei. Rohu võtmise seaksin selliselt, et neid korraga-üheaegselt ei võta.
Parimate tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Seroxat ja Paroxetinhexal?

Tere!
Vabandan, kui nimetused valesti kirjutasin. Asja juurde-- olen 25-aastane noor ema, võtnud Seroxat`i alates veebruarist. Minu psühhiaater toonitas, et ostaksin just Seroxat`i, kuigi see on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paroxetinhexal hind 133.- ; Rexetin 147.-; Seroxat 229.- Toimeaine sama, aga firmad erinevad, hind erinev.
Minu küsimus-- kas see peapööritus võib olla rohu mitte võtmisest kolm päeva? ja kas peaksin ...

Loe edasi

küsimus seroxat kohta!

Tahaks teada, millistel juhtudel kasutatakse seroxat tablette? Kas ta mõjub ka hirmude, ängistuse ja närvilisuse puhul? kas seroxatil on ebameeldivaid kõrvalmõjusid ja kas võib sõltuvust tekitada? Kas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kas ta mõjub ka hirmude, ängistuse ja närvilisuse puhul?
- kui Seroxat on määratud tohtri poolt, siis mõjutab ta ka Teie poolt nimetatud kaebusi (arst lähtub rohu määramisel ju diagnoosist). Kui ...

Loe edasi

kehakaal

Tervist!

Olen 32 aastane ja u. aasta otsa võtnud Seroxat-i. Selle ajaga on mu kehakaalule lisandunud ca 15 kg. Rohtu võtan veel ühe nädala, siis on ravikuur läbi. Mu küsimus selline: kas on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tarvo, Teie kirjast ei selgu, mis on diagnoos, mille puhul Seroxat´i võtate. On see depressioon, paanikahood, sundhirmud jne? Depressiooni korral võetakse 1-2 (3) kuud, sundmõtete-tegude korral kauem. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: