Sünnipärane rahutus, töövõimetus 13.10.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Mul on mure ühe oma tuttava meesterahva pärast. Ta on 25a pealtnäha terve inimene. Küll aga on tal tõsine probleem - ta on pidevalt rahutu ja absoluutselt võimetu tegevustele keskenduma. Juba väiksena olid tal keskendumisraskused ja koolis keeruline. Ta on proovinud töötada ehitajana, aga ei suuda lihtsalt ühtegi asja lõpuni viia - kipub rahmeldama, lõhkuma, tegeleb muude asjadega, tammub edasi-tagasi, läheb üldse objektilt ära jne. Seega teda ei peeta kaua tööl, sest tulemust ei ole. Ilmselgelt ei ole ta töövõimeline, ja minu meelest on see seotud tema närvisüsteemiga. Ta on valmis ka ise midagi ette võtma, aga ei oska kuskilt alustada. Mida teha?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Perearsti juures üldine perearsti hinnang, vajadusel analüüsid.
Psühhiaatri jutule - saab seisundile selgust.
vt siit varasemaid soovitusi:
a) uni korda,
b) pingetest vabaks (vt minu Palveharjutus),
c) alkoholile kategooriline ei, narkootikumidest rääkimata,
d) selgitada enda huvid - mis meeldib, mis hästi välja tuleb ja rõõmu pakub - sellele valdkonnale siis end ette valmistada ja tööd leida.
e) koostöö kodustega - nemad ju teda tunnevad, temale seeläbi häid soovitusi oskavad anda.

Lahendid on olemas.
Tegutsege!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Asperger ja sõjavägi

Kui mul on aspergeri sündroom, ning töövõimetus 80%, siis kas on oht minna sõjaväkke?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Aspergeri sündroom avaldub alates eelkoolieast (4...6. eluaastast) - see on psüühilise arengu häire ja see arenguhälve avaldub varases nooruses.
Selle valdkonna kohta on palju head informatsiooni ...

Loe edasi

Kas ma saan selle kirja põhjal autojuhi lube taodelda?

Kas teie arvates on mull võimalik autojuhi lubade taotlemine lubatud selle kirja alusel nt:

Ma saatsin umbes kella 12 paiku dr. Kanterile elektrooniliselt, proovisin helistada ka, aga tema ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Juhilubade saamiseks ja edaspidine arstlik kontroll - seal on kindel kord, et mida ja kelle juures uurida-kontrollida.
Psüühikahäire korral annab vaimse seisundi kohta hinnangu see raviasutus (psühhiaater), ...

Loe edasi

Akatiisia

Tere, kas saaksite soovitada mõnda tõhusat akatiisia vastast ravimit, nii looduslikku kui ka näiteks tablette, nimelt vaevab mind pidev sisemine rahutus, püsimatus ja muidu närvilisus.Tänan.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Akatiisial mitmeid tekkeid ja seetõttu vajalik lisainfo: kas mingi neuroloogiline aluspõhi, kas mingi psüühiline taust, kas mingi ravimi kõrvalmõju. Ka akatiisia avaldusvorme mitmeid.
Kas esiplaanil ...

Loe edasi

Adaptiivse regulatsiooni tüüp

Mis on hüppeline negatiivne piiratud regulatsioon (preventiivne või kaitsepidurdus)? On see sünnipärane või omandatud? Ravi?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Millised on kaebused, mida soovite praegu oma tervise osas paremuse suunas muuta - selles on küsimus!

Hüppa ja karga, negatiivne-positiivne (mille-kelle ja mille suhtes??), regulatsioon-mitteregulatsioon ...

Loe edasi

Masendus

Tere!
Kui inimesel on tugev stress või masendus, kas siis inimene võib kõike vaenulikuna näha ja näha pahatahtlikust seal kus seda pole või on muud põhjused ning seletamised ei aita ning inimene ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kliinik.ee saatis vabandades viimased kirjad alles täna, 14. juulil 2010.a. mulle vastamiseks.
Nüüd siis vastan.
Stressi olukorrsa inimene esialgu eitab tekkinud olukorda, siis aga hakkab ...

Loe edasi

rahutus

võtan 2 tüüpi antidepressante:truxali ja espritali kuid rahutus läheb ainult hullemaks.kas rohte peaks vahetama või võtma midagi lisaks.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kes rohtu määras? Miks kaks rohtu? Mis tõbi?
Truxal võib anda ärevust juurde, vaja annust vähendada või siis korrektorit juurde (psühhiaater annab). Ka Espritali annus olgu sobilik. Muu eluviis ...

Loe edasi

Ärevushäire.

Olen kannatanud juba mitu aastat ärevushäire all ( kaelalülid on kokku langenud, üks disk välja sopistunud, pidev valu ja pinges lihased). Tarvitan praegu Efexor 75
2 kapslit päevas ja Rivotrili ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Pidage nõu selle tohtriga, kes Teile seda süsti varem tegi. Olen ka arvamusel, et depressioon seda ei sega ning valude-vaevuste vähenedes ka depressioon väheneb. Arvan, et aitab.
tervitustega,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: