Asperger ja sõjavägi 10.01.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kui mul on aspergeri sündroom, ning töövõimetus 80%, siis kas on oht minna sõjaväkke?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Aspergeri sündroom avaldub alates eelkoolieast (4...6. eluaastast) - see on psüühilise arengu häire ja see arenguhälve avaldub varases nooruses.
Selle valdkonna kohta on palju head informatsiooni Eest Autismiühingu kodulehel. Kindlasti vaadake.
Kui teil on tegemist töövõime alanemisega vaimuhäire tõttu, siis sõjaväeteenistusse teid küll ei võeta.
Täpsemat informatsiooni saate oma raviarstilt, kes seda töövõimeküsimust ja vaimse tervise küsimusi on teiega senini lahendanud.

Iga inimene on mingis valdkonnas väga tubli, andekas - leidke endal need ning tegelege selles valdkonnas rõõmuga.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Paanikahäire lapsel

Tere. 10 aastasel pojal hakkas kaubanduskeskuses halb. Kurguvalu, iiveldus, hingata raske, kõhus valu. Siis hakkas üleni värisema. Pea käis ringi. Ostsin kiiresti palderjani, panin istuma ja läks üle. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Päike, palavus, kaua jalgadel, madal vererõhk, vedeliku vaegus jms - tulemuseks võibki olla eelloetletud häired.
Päeva joolsul korduvalt teha minu Sirutus-ringutus - ette-alla painutus-lõõgastus ...

Loe edasi

Arvutisõltuvus

Noormehel (26) on tõsine arvutimängusõltuvus. Elab vanemate juures. (Peres on asjadel alati suurem väärtus olnud, kui inimestel ja suhetel). Tööl ei ole mitmeid aastaid käinud. Teiste pereliikmete tegevuse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

LapseVanemad - tuleb esialgu üksi minna psühhiaatri jutule - Noormees vajab psühhiaatri abi, psühhiaatrilisi ravimeid.
Üheskoos tohtriga saab teha juba edaspidise tegevusplaani.
Palju kooli ...

Loe edasi

lapsele uue diagnoosi määramine ja minu närvikava

Sooviksin Teie konsultatsiooni ennekõike selles, et mu pojale tahetakse jälle panna uus diagnoos, see siis nüüd neljas, kuigi oli Asperger, vahepeal muidugi igal aastal uus, 2 aastat tagasi pani Aspergeri ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Telefonitsi rääkisime sellel teemal.
Diagnoos on vahend eesmärgi (eesmärkide) optimaalsemaks savutamiseks. Siit siis see rehabilitatsioon jms. Koostöö eelkõige.
igas riigis omad seadused ...

Loe edasi

F84.5 Aspergeri Sündroom

Tere.

Kas on võimalik määrata diagnoos F84.5 Asperger Sündroom patsiendile poole tunniga 37- aastaselt?

Patsient on pöördunud küll psühhiaatria kliiniku poole, kes määras patsiendile ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Autistlik iseloomuspekter (introvertne, kinnine, tagasihoidlik suhtlemises, jne). Samas IQ, keeleline ja tunnetuslik tase on OK. Aga ühiskondlikult "kohmakad" - pane nagu algaja artist balletis peaosa ...

Loe edasi

Aspergeri sündroom või skisoidne isiksushäire?

Tere!
Kas Aspergeri sündroom ja skisoidne isiksushäire on üks ja sama asi? Või on nad ühe ja sama probleemi erinevad variandid? Need on ju nii sarnased häired. Minu diagnoos on, et olen skisoidne, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lahendid on spetsiiflised ja mitte-spetsiifilised. Mõlemad olulised. Spetsiifilised on diagnoosist sõltuvamad. Skisoidsed ja autistlikud variandid eeldavad mõningast neuroleptilist arstirohtu, Aspergeri ...

Loe edasi

Aspergeri sündroom

Olen õppealajuhataja.Kooli asus õppima väga probleemsest perest õpilane,kes lõpuks maakonna nõustamiskomisjoni korduval nõudmisel oli psühhiaatri vastuvõtul.Perearst oli küsimärgiga määranud diagnoosiks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Õpirežiimi ning koolisüsteemi variandi soovitab lastepsühhiaater koostöös (konsulteerides) Õpetajaga. Loomulikult oluline ka kodune miljöö.
Asperger - autistlikud iseloomujooned, sotsiaalse suhtlemise ...

Loe edasi

asperger, grupiteraapia

Tere
ja head uut aastat!!!

21. aastane noormees, soovib leida võimalust grupiteraapiaks. Paanikahäire ja raskendatud sotsiaalne suhtlemine. Kus on võimalik osaleda grupiteraapias ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiatriakliiniku juures (Dispanseris ja ka osakondades) on ka psühholoogid tööl. Põhiliselt teevad nad individuaalset psühhoteraapiat. Kas mõnel neist ka rühma-teraapia hetkel plaanis on, seda peab ...

Loe edasi

Asperger ja psühhoos

Kas lapsele, kes ei soovi teiste lastega eriti suhelda, saab panna diagnoosiks Aspergeri sündroom, kui ta tegelikult suhtleb, eriti siis, kui on saavutatud usaldus. Kas tõrjutuses on laps ise süüdi? KAs ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koolipinged on tänapäevase koolisüsteemi juures vägagi sagedased ja nende avaldumine lapse juures küllaltki mitmepalgeline.
Lapse sotsiaalse suhtlemise teatud kvaliteedihäired koos huvide ja tegevuse ...

Loe edasi

depressioon

Olen 21-aastane arstiüliõpilane, korduvad depressioonid on olnud umbes 9 aasta jooksul (peaaegu igal aastal: sügisdepressioon, koolistress jne ilmselt). Kas just oma haigusest lähtuvalt, aga igatahes huvitab ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Osalege psühhiaatriaringi töös ja kui Teil on soov ning sisemine vajadus selliste muredega inimesi aidata, siis - loomulikult saab Teist suurepärane tohter.
Teisi aidates, soovitusi andes, ravides ...

Loe edasi

Sõjavägi?

Tervist! Kas minu poeg, kes on hädas olnud kogelusega ja vajanud ka psühhiaatri abi, ei pea sõjaväkke minema? Mida tuleb sellisel juhul teha? Ega ta sinna just kipu. Kui muidugi peab, siis peab! Tean ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Küsimus ei ole sõjaväes vaid tervises. Mida tugevam on Poeg kehaliselt, seda kindlam on ta ka vaimult (psüühiliselt) ja seda väiksem on tõenäosus, et kunagi esinenud kogelemise probleemid endast tunda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: