Muretsemine 10.08.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere

Pool aastat tagasi diagnoositi minu abikaasal huntingtoni tõbi. Sellest hetkest elan pidevas muretsemises ja mõtetes oma laste tulevikust ja hirmudes oma mehe eest, kellel haigus progresseerub. Nutan pidevalt ja lihtsalt kardan. Olen ahastuses ja saamatu. Perearst kirjutas mulle valdoxan tablette, mida joon 1tbl päevas juba 2kuud. Palun Teie arvamust kas need on õiged AD ?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Abikaasa raviarst-neuroloog annab juhiseid ja neid siis rakendada, et abikaasale võimalikku abi anda.
Teie nutt ja hala suurendab murekoormat nii teil kui ka abikaasal. Nutt ei aita.
Olge rõõmsameelsem, siis abikaasa näeb, et tulete teie ja tulete koos lastega toime - sellest temale suur tugi.
AD-ga lugu selline, et neid palju, osa on ergutavad, mõned rahustava, mõned söögiisu edendava, mõned und soodustava timega. Selle alusel siis AD valik. Ka õige ravimiannus vaja leida.
Praegu kõik elus - tundke sellest rõõmu, tänasest päevast rõõmu.
AD võtmisel peab juba paari-kolme päeva jooksul muutusi tunnetama, hiljemalt nädalaga.
Hingerahu teile, siis saate seda ka teistele pakkuda.

Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevus, stress

Tere. Olen 23 aastane noormees. Mureks on ärevus, stress ja sellega kaasnenud kaebused milleks on pidev muretsemine ja meenutamine ebameeldivaid olukordi, peas pidevalt pinge tunne ja nagu uimane oleks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Töö- ja puhkependel liikugu sama amplituudiga ehk puhkuse arvelt ei võta.
2) Mõõdukas kehaline aktiivsus maandab pingeid ja annab psüühikale rahunemist.
3) Tegemisteplaan olgu reaalne - ...

Loe edasi

Muretsemine, haigusmõtted

Tere! Viga selles, et kui mul mingi terviseprobleem on siis mõtlen alati kõige hullema peale, muretsen ka tihti. Vahest on ka nii et on paha olla, aga süvenen mingisse tegevusse ja enam pole paha olla ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Murest rääkida Emale ja kahekesi leida lahendeid.
Kui WC-s veidi limane väljaheide, siis las Ema vaatab ja selgitab.
Kõhuvalu on tihti tingitud väikesest närvipingest. Järelikult on vaja ...

Loe edasi

Hirmumõtted ja üleliigne muretsemine õppetöö pärast

Paanikahood, sundmõtted ja üleliigne muretsemini õppimisega seotud asjade pärast, (mis alles mitme kuu pärast toimuvad). Nutan peaaegu iga päev, ei suuda mitte millelegi muule mõelda, üks ja sama hirmumõte ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Väike rahustav ja und-puhkust soodustav arstirohi psühhiaatrilt. Konkreetne õpi- ja puhkeplaan. Normaalne toidurežiim. Mõned olulised asjad diktofoni lugeda ja neid saab siis jalutuskäikudel korrata. Alprazolam ...

Loe edasi

sümptomid

Tere
U. 3 a. tagasi toimusid minu isiklikus elus lahkuminekud ja selle tagajärjel hakkasin tundma teatud vaevuseid.
Hommikul kella 4-6 vahel ülesärkamine, mitu tundi ärkvelolek ja muretsemine.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Soovitaksin kuukese-kaks AD, harjutused ja siis "uued prillid." Aeg see annab (uue suhte), aeg see võtab (muremineviku).
Lahendid olemas, tegutsege. Psühhiaater aitab, vt. varasemaid soovitusi. ...

Loe edasi

suhe

Tere, mul selline probleem, ma käin tütarlapsega, keda väga armastan, aga alati on mul kartus et midagi on korrast ära.Me oleme juba vanuses 19. Võib-olla sellepärast,et olen korra kaotanud inimese,kellest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Soovi Tütarlapsele H E A D. Ole rõõmsameelne, siis peegeldub see temalegi ja sellega teed tallegi head. Inimesed on loodud siia Ilmamaale selleks, et olla õnnelikud. Mitte muretsemiseks.
Ole siis ...

Loe edasi

Liigne muretsemine

Mul on kolleeg, kes on muidu väga kena inimene, aga ta muretseb kohutavalt kõikide asjade pärast. Kui tal muud põhjust pole, muretseb ta kasvõi selle pärast, et mina ei muretse...
Ta oskab mitte ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimmõtlemine on koolitatav. Hoiakuid saab kujundada. Probleeme saame vaadelda miinus-pluss skaalal (kus keskpunktis null). Ja siit need emotsioonirännakud ongi nö miinusteljel. Aga asjaolusid saab vaadelda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: