Mure 22.05.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere. Alustan sellest, et 2 päeva tagasi kui peaaegu juba magasin. Kuulin järsku suurt plahvatust mida tegelikult ei toiminudki, mul üsna tihti esineb ka nn "unehalvatus". Magama minna on väga raske, pidev hirm on millegi või kellegi ees. Mul on paar aastat tagasi diagnoositud ka ärevushäired arsti juures. Väljas olles väldin ma suuremaid kohti. Sageli kaasnevad ka külmvärinad, õhupuudus, süda kiire pekslemine. Praeguseks on asi nii kaugele juba jõudnud, et ma ei suuda kontrollida oma emotsioone, tujude kõikumised minutiliste vahedega. Kahjuks on sellega kaasnenud ka surmaga seotud mõtted mida mul varasemalt polnud. Ma muidu ei paluks abi aga tunnen ise juba, et asi on väga kaugele läinud.

Kas ma peaksin pöörduma psühhiaatri juurde?
Kuidas surmaga seotud mõtetest lahti saada?
Kas paranormaalsed nähtused/kuulmised on normaalsed sellisel juhul?

Ma tänan igati teid info eest!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1) Psühhiaatri jutule kindlasti:
a) täpsustab nende para-psühholoogiliste nähtuste olemust ja annab suuniseid,
b) suuniseid ka teiste kaebuste osas.
2) Unerežiim korda - see tervistumise nurgakivi (vt varasemaid, apteegi vabamüügist Melatoniin jt soovitused).
3) Ärevushäire. Eelkõige oskus pingeid maandada, relax!- võtted. vt varasemaid ärevushäire valdkonna soovitusi. vt minu Palve jt
4) Terves kehas terve vaim - kehaline aktiivsus, siis need südame kaebused jt kehalised kaebused ka taanduvad Koostöö psühhiaatriga!.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

mure tapab

mul on tunne, et köik, mida puutun, läheb katki vöi midagi juhtub, ühesönaga rikun ära. ei julgegi enam midagi teha. istun päevad läbi kodus, töölt lasti lahti ja ei leia ausalt mingit mötet enam.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Et mure ei tapaks, siis tuleb "tappa" mure. Ja vajalik on selgitada ka põhjused. Seega - tohtri vastuvõtuleja tulevadki lahendid. Üldtervislikud soovitused sobivad samuti nii lugeda ja seeläbi ka praktiseerida. ...

Loe edasi

Cipralex

Tere!
Mulle teeb muret see, et kuna lõpetasin järsku ravi, siis nüüd juba kolmandat päeva käib pea nii ringi ja on tõepoolest sellised ärajäämanähud et ei oska kohe midagi ette võtta. Kui ohtlik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

No ei ole ohtlik.
Ja kordamast ma ei väsi - tehke ka midagi muud oma elus teistmoodi. Tabletikene on vaid tilk õli eluukse lukule - lukku tuleb ise pöörata, uks tuleb ise avada, uksest tuleb ise ...

Loe edasi

mure

olen endaga puntras kas on võimalust oma muredest ka interneti teel vestelda

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eesmärk ei ole vestelda, eesmärk on murest vabaneda!
Kui mure neti-võrgust läbi mahub, siis loomulikult!
Milles mure?
Ootan infot,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: