Antidepressant ja rahusti 19.04.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere !
Peaksin alustama Duloxetine krka 30 mg + Opamox 15 mg ( kõrvale ravi alguses ) kasutamist, aga olen alati skeptiline olnud ravimite suhtes. Mida oskate Duloxetine ravimi kohta täpselt öelda ja kuidas neid tuleks alguses rahustitega kasutada ? ( Kardan väga ravimi tugevaid kôrvaltoimed ja et enesetunne läheb kehvemaks! )

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Retsept on Enneti ristkülik (Enneti, et teile paremini meelde jääks, et tegutsema hakkaksite, kodus panete oma nime) diagonaaliga ja “uued prillid”.
Ristkülik diagonaaliga annab mõttemudeli ja ka tegutsemisjuhise. Diagonaal ristkülikus näitab, et üks tekkinud kolmnurkadest (vasemalt paremale ajateljel liikudes) väheneb. See iseloomustab arstirohu võtmist – põhimõtteliselt peab ju saabuma aeg, et rohtu võtame aja möödudes vähem ja siis enam ei võtagi.
Teine kolmnurk selles ristkülikus suureneb, pakseneb. See iseloomustab harjutusi

(viis rühma: sotsiaalsed, kehalised, meelelised, hingelised, religioossed;

alustada minu harjutusest) ja nende tegemine peab siis suurenema, saavutama optimaalse isiku jaoks.
Kui harjutusi ei tee, siis jäätegi rohtu võtma!
“Uued prillid” on uus hoiak, uus suhtumine endasse ja välisilma ehk lihtsamalt – mis on minu väärtushinnangud, mida võtta südamesse ja mida vaid mõistusega. Südamesse kõik ei mahu, sinna mahtugu ainult enda jaoks väga väärtuslik.
Iga tera tervise varasalve on kasuks.
vt eelnevaid ja rõõmsameelset tegutsemist.
Igast murest saab üle!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Nutuhood.

Tere! Halvad mõtted keerlevad peas.Umbes 10.a.tagasi venna surmaga ,algasid nutuhood.Iga väiksemgi probleem ajab nutma.Tihti soovin üksi olla,ei soovi kedagi näha,ega kellegagi suhelda.Leian mõttelt,et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Veidi nutta ikka võib - puhastab hinge.
Xanax on nö kiirabivahend ja aegajalt võtta - sobib.
Väike ravikuur antidepressandiga tuleb kasuks.

Perearst las kirjutab Mirtazapini ...

Loe edasi

Depressioon ja D vitamiini puudus

Pöördun Teie poole oma väimehe terviseprobleemiga. Ta on depressioovselt tundnud ennast juba mitu aastat. Depressiooni ravimist Eskitalopram aktavis 10mg pole siiani kasu olnud. Nüüd tehti talle nn masennuse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Polivitamiine kuu-poolteist võtta, siis juba selle aasta värsked-vitamiinirikkad toidud turul ja poes.
Antidepressant Esprital (meeleolu, rahusti, energiat andev ja und soodustav - neli head toimet ...

Loe edasi

Ärevushäire

Kuidas ravida intensiivset ärevushäiret minu puhul?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Apteegi vabamüügis Melatoniin - üks tabl õhtul
Rahustavad teed: apteegi omad või kodusest sahvrist. Soe jook rahustab, ravitaimekene selles aitab kaasa.
Und soodustab Esprital (see ka antidepressant, ...

Loe edasi

Alprazolam ja Rivotril.

Kunagi kirjutati välja alprazolam tööstu tulenevate ärevushoogude taltsutamiseks. Veidi hiljem ka rivotril unehäire vastu. Lühidalt - olen nüüd 0.5mg alprazolami ja 1mg rivotriliga päevas elanud kaks aastat. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Melatoniin apteegi vabamüügist on abiliseks. Lisaks perearst või psühhiaater kirjutab antidepressant-rahusti-une soodustaja - Espritali 15 kuni 30 mg öhtul. Praeguste ainete doosi alandada nädalas poole ...

Loe edasi

Remeron ja kaalutõus

Tere! Mul on küsimus Remeroni kohta: kas sellega sageli kaasa käiv kaalutõus on seotud ainult isu suurenemisega? Ehk teisisõnu: kas ma söön need kilod endale sisse või mõjutab see ravim ainevahetust või ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

See arstirohi (Remeron) on:
a) antidepressant ja parandab väga hästi meeleolu,
b) rahusti ja kõrvaldab liigse stressi,
c) on väga hästi und parandav arstirohi - seetõttu võetakse tund-poolteist ...

Loe edasi

Kas tegemist on psühhiaatrilise probleemiga

Lõõgastund olekus (raamatu lugemisel, arvutis olles,enne uinumist jne.) iga pisemgi heli,mis eristub taustamürast annab nagu elktrilöögi südamele, mis kandub edasi pähe, tekitades peas väga ebameeldiva ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tundelised inimesed muutuvad sisepingete-stressi olukorras ülitundlikuks - teil siis süda, pea ja sellega seonduv.

Kõik rahustavad ja pingeid maandavad vahendid tulevad kasuks: kas rahusti, ...

Loe edasi

Paanikahäire.

Tere.
Olen võtnud Xanaxit ja Sertralini 5 päeva aga enesetunne on ikka väga ebameeldiv koguaeg on ärevus ,hirm.Kas ongi algus nii raske?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Xanax on rahusti e. niiöelda "kiirabi-ravim," aga Sertralin (Zoloft, Sertral) põhiravim - antidepressant (AD). AD-eid on palju ja nende toimed erinevad. Teie ravimi korral võib (ei pruugi) teile tajutav ...

Loe edasi

antidepressandid

Tere,lp.doktor Ennet.
Palun nimetage mõni rahustava toimega antidepressant,mida paanikahäirete korral võtta õhtuti.Olen proovinud paljusid rohtusid,kuid sobivat pole leidnud(cipralex,remeron ,zoloft,seroquel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kas olete õhtuti rohkem närvis? Kas paanikahood enamasti sellel ajal? Kas uinumisega probleeme? Eelnevast tulenevalt ka rohuvalik. Kui just AD silmas pidada, siis Remeron on suure rahustava toime, und ...

Loe edasi

kumb siis

Tere ,
mul jäi silma J.Mumma Vastuses üks lause-Fluanxol ei ole antidepressant,vaid rahusti. Kas on siis? Mu abikaasale on see välja kirjutatud,kui antidepressant.

Tervitades Peeter

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mõlemad. Heal rohul mitu toimet: väikesed annused antidepressiivsed, rahustav-tasakaalustavad ja suured-suured annused on juba antipsühhootilised. Antidepressiivne toime tuleneb pea samade mehhanismide ...

Loe edasi

nävid?

mind vaevavad juba pikemat aega valu südame piirkonnas.On tehtud igasugu uuringuid,kõik on korras.Olen ise aastase lapesega kodune ja väsimust on ka omajagu,nüüd on lisandunud valule ka südame puperdamine,seda ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui kehalised kaebused (süda) on seotud närvipingega ja/või sotsiaalse stressiga (lapsega kodus, suhtllemine "teises registris") ja väsimusega ning neid kaebusi ei saa seletada sisearsti poolt uuritud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: