Kui AD ei aita. 04.06.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Raske depressiooniga tarvitanud pikaaegselt Amytryptilini ja oma 5 aastat 25 mg ja rahustit Imovanet.Mõju nagu polekski ja ripuks jäädavalt musta augu serval.Tööga ja toimingutega enam hakkama ei saa.Esinevad mäluhäired ja näiteks tööl ei ole võimalik uusi ülesandeid juurde õppida.Töötan nagu robot autopiloodil ja oli juhus, kus käed ei allunud enam omale tahtele ja pidin koheselt töölaua tagant lahkuma.Tekkinud on selline häire, et käsi haarab asjadest mööda,esineb nägemishäireid ja minestamistunnet.Kas võib olla üks skisofreenia vormidest või alanud Alzheimeriga ja kuidas saada sellele ravi ?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Inimene elab keskkonnas ning ebakõla inimese-keskkonna ja nendevahelise suhtega ongi stressi-depressiooni jt häirete tekkepõhjusteks.
Seega - antidepressant on vaid Vahend, et suudaksime edaspidi:
a) ennast tugevdada-karastada nende stressi/depressiooni-tegurite suhtes,
b) muuta enda suhtumist (mida südamesse võtta, mis on õigemad väärtushinnangus) nendesse teguritesse,
c) muuta seda keskkonda või leida uus-sobilikum keskkond.
Seega - tabletid on vaid kilukesed ravirajal ja olulised vaid ravi algetapil.
Õige AD ja õige annus algetapil on loomulikult oluline. Õige ravimi korral hakkab subjektiivne paranemine peatselt ja kvartalite pikkune ravimi võtmine ei ole probleemi lahendus, see vaid sümptomite ravi ja probleemi olemusega mitte tegelemine!
Skisofreenia teie nooruses enam ei teki ja Alzheimer teie nooruses veel ei teki.
Koostöö raviarstiga!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

mida teha..

mida teha kui mul on ravimisõltuvus..ma ei suuda võtta rohte normaalses koguses, sest need ei aita...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöö psühhiaatriga. Peale rohtude ju ka miljon muud mõjutusvahendit.
Parimat,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: