Sõjavägi? 27.06.03 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tervist! Kas minu poeg, kes on hädas olnud kogelusega ja vajanud ka psühhiaatri abi, ei pea sõjaväkke minema? Mida tuleb sellisel juhul teha? Ega ta sinna just kipu. Kui muidugi peab, siis peab! Tean väga hästi ütlust, et sõjavägi teeb poisist mehe. Muidu on ta korralik poiss ja õpib väga hästi, praegu 16-aastane. Tänan vastuse eest!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Küsimus ei ole sõjaväes vaid tervises. Mida tugevam on Poeg kehaliselt, seda kindlam on ta ka vaimult (psüühiliselt) ja seda väiksem on tõenäosus, et kunagi esinenud kogelemise probleemid endast tunda annavad. Kehalist reipust, ja head tervist vajame kõik. 16.aastane loob (peab looma) vundamenti edasiseks, et elada 100-110 aastat elurõõmsalt ja tervelt. Seega: 1) kehaline aktiivsus, mõõdukas trenn- seda üldise pika eluea aspektist vaja .
2) kehaline aktiivsus, mõõdukas trenn- seda vajab meie kaasaegne "istuv eluviis", seda vajab Poiste seemnerakkude-aparaadi e suguorganite normaalne areng. 3) kehaline aktiivsus, mõõdukas trenn on vajalik normaalse vaimse edenemise aspektist. 4) Kui suudavad teised sõjaväekõlbulised olla, siis suudab ka Poeg! 5) Lõppliku otsuse teeb ju ikkagi arstlik komisjon.
Ka G.Lurich oli koolipõlves "kidur". Treenis ja temast sai asja. Elu ju nüüd sada aastat edenenud. Seega - tegutse, Noormees. Suudad!
Sihikindlust, Jüri O.-M. Ennet.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

kas on vaja psühhiaatrit?

Tere! Oli ohatis 1,5a.tagasi ravis kuuridega perearst+ igapäevane siis ravis neuroloog kuu ajalise 5x päevas + solumetroli tilguti,peale selle paremaks ei läinud jalgades laigud ja ja kaelas valu-halvemaks.Analüüse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Allegoloog veel ees. Tema annab soovitusi.
Tavegyl igal juhul tuleb kasuks. 1mg õhtul
Rahustavad harjutuse, teed - igati soovitav. vt varasemad.
Psühhiaatri külastus hetkel vajalik ...

Loe edasi

Iiveldus

Tere! Milles võib-olla probleem ja kuidas saada võitu iiveldusest mis tihti peale lõppeb oksendamisega. Ma tunnen, et see on närvidest. Rohud mida tarvitan: elontril, sertraliin, ketipinor, tisercin, haloperidol, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kes neid rohte kirjutab? See tohter peaks eelkõige aitama.
Muuta arstirohu annust, muuta dieeti, rohkem mäluda, võtta iiveldusevastast rohtu - NoSpa.
Mida perearst arvab?
Psühhoregulatsioon ...

Loe edasi

Sundmõtted, paanika, kas OCD

Tere. Paanikahoogudega kaasnevad mul imelikud ja hirmutavad mõtted, et teen lastele julmalt haiget, või räägin välja saladuse, mis rikuks mu venna pere elu jne. Pea nämmutab paanikahoo käigus seda üksikut ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) vt varasemad ärevuse/paanika valdkonna soovitusi.
2) Las perearst kirjutab Rispolepti (tabl. on 1mg.) soovitan võtta 1/4 kuni 1/2 tabl. õhtul.
Need 1) ja 2) aitavad mureaugust välja.
Loe edasi

Viha/käitumise kontroll

Tere,

Kirjutan seoses probleemiga, mis on mind juba pikemalt aega vaevanud. Nimelt on mul suuri raskusi enda viha kontrollimisega. See tähendab, et võin minna väga väikeste asjade peale endast ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Treeningu variant on hea - seda jätka.
Korralik puhkus on hea - uni olgu piisava pikkusega.
Võta elu näitemänguliselt - selle "tüübi" roll ongi selline (elunäitemängus), et sind närvi ajada. ...

Loe edasi

Miks ma nii õudsalt söön!

Tere!
Kas haloperidooli süst paneb nii sööma? Olen 12 tundi tööl ja ei kõlba normaalseks tunnistamist! Rahaline seis on hea, sest on odav korter ja talu! Talust sain kolmandiku, kuigi Elasin seal ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mitmed arstirohud parandavad ja reguleerivad põhitoime kõrval ka söömist e. energeetikat, et organism oma haigusest (mille pärast see ravim määratud) paremini jagu saab. Seega see on hea. Aga süüa saab ...

Loe edasi

Lähisuhte vaimne vägivald? Lähedasel võib olla isiksusehäire, kuidas lahendada?

Otsin vastuseid ja lahendust. Probleem on endise lähedasega, kellel minu arvates on isiksuslik häire vms. Mulle tundub, et "päästikuks" olen mina. Probleeme oli 21.a tagasi, mil pereelu purunes. Otsisin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eelneva info põhjal - tegemist on paranoilise luulumõttega, Selle vastu päris häid ravimeid. Neid vaja võtta.
Paranoik oma probleemi ei tunnista ja seega enda ravivajadust ei tunnista.
Kui ...

Loe edasi

Ampulli paigaldus

Tere.küsimus selline,et elukaaslane on nagu tsükli joodik,väidetavalt käis endale ampulli panemas.pidi 3päeva olema kaine,enne kui süsti sai ja nagu väitis et süst tehti kaela.nüüd on sellest 3 nädalat ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Iga mees/naine teeb end terveks ise.
Kindel otsus, et praegusest hetkest ei tilkagi ja nii elupäevade lõpuni.
Tabletid, ampullid, süstid on abivahendiks.

Kas ta hoolib perest ...

Loe edasi

Ärevus või südamehäired?

Olen tegelenud pikalt korvpalliga ja vahepeal olid eesmärgid väga suured, tegin palju trenni, ega kuulanud piisavalt treenereid, seega maksimaalne areng jäi vale treenituse taha. Nüüd see aasta kui tekkis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Need pulsid, vererõhud jms mõõtmised unusta ära.
2) korralik puhkus öösel ja kerge trenn-liigutamine päeval. Rahustav tee apteegist.
3) Reeglipärane toitumine, et oksendamist ei vajaks. ...

Loe edasi

Kas võib olla ärevushäire?

Tere, mul süda kuidagi pinges ja tekib selline tunne päris tihti nagu minestaksin kohe, kas tegu on ärevushäirega?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Jalutuskäigud, kerge trenn.
2) Korralik puhkus, ine arvelt ei võta.
3) Non necere! Ei kahjusta. Iga tera tervise varasalve on kasuks.
4) Minu palve esimene samm (vt eelnevaid) vabastab ...

Loe edasi

Ärevus

Mure on järgmine. Olen 10 kuuse lapse ema, kelle mured said suuremas osas alguse pärast lapse sündi. Keskkooli ajal on olnud paanikahoogusid, kuid aktiivne sport ja vâhesel määral jooga aitas nendest hirmudest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Oskus ja julgus öösel puhata ja päeval puhkepausid.
Vajame tervislikku puhkust: öist rahulikku und, nädalalõpu vabu päevi ning töö-/õpiaasta puhkust, et siis üksmeelel tegutsedes areneksime
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: