AD mõju rasestumisele 05.03.13 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Võtsin terve eelmise aasta AD Escitalopram 1 tbl päevas, olin elukaaslasega kümneid kordi vahekorras ilma rasest.vastaseid vah. Kasutamata, kuid rasestumine ei õnnestunud mitte ühelgi korral. Selle aasta alguses asendasin endise AD uuega, nimeks Alventa. Seda võtan siiani. Olin esimest korda Alventa võtmise ajal vahekorras. Kas mul on võimalik nüüd rasedaks jääda? Kas on võimalik, et olen viljatu? Kas AD Alventa ja Escitalopram takistavad rasestumist või on see millegi muu süü?
Tänan teid abi eest!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Küsimuse lahendus algab naistearsti külastamisest ja meestearsti poolsest uuringust. Siis tulevad järgmised uuringud ja meetmed päevakorras esiplaanile.
AD rasestumisvastaste vahenditena veel kaustusel ei ole, stress, pinged, depressioon jms on aga küll naiste-tsükli rikkuja ja selle kaudu tegutseja.
Miks peab AD-d terve aasta võtma? Milles on põhjus?
Põhjuste valdkond teada, siis saab konkreetsemalt sekkuda.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Alkohol

Olen tsükliline alkohoolik. See on progleem ja läeb hullemaks.Tahaks väga vabaneda. Kui tarbin siis ei söö ei maga ja välja tulek on väga raske.Tarbin mitu päeva.Järgmine päev on raske ja ainult peale ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearsti jutule - saab kehale turgutust ja infot: kas elada edasi või ongi järgmiste jooma sööstuste korral kiire lõpp.
Päevapealt täieline alkoholist loobumne. Vedelikku - supid, mineraalvesi, ...

Loe edasi

Paanikahäire ja krambid.

Tere!
Lugu siis selline.
Olen oma terve lapsepõlve elu elanud ilma isata.
Mu isa mõrvati kaitseliitlase poolt kes löks ka oma kuriteo eest 6 aastaks vangi.
Nimelt vihkan ma kaitseliitlasi, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paanikahäire,
mine ülemuse juurde ning teata, et psühhiaater (mina)
peab vajalikuks haiglaravi.
Kannatlikkust,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Taas sotsiaalfoobia

Tere! Põen sotsiaalfoobiat juba aastaid, vahel on see taandunud ja elu murdpunktides taas naasnud.
Inimestega suhtlus nii väga ei karda, aga kõiki neid olukordi kus tuleb kätega kellegi pilgu all ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mirtasapiini annus õhtul väiksemaks, et hommikul reibas tunne oleks.
Enneti palve esimene samm - vabastab pingetest, probleeme seetõttu tekkida ei saa.
vt rituaali kujundamine-tekitamine ...

Loe edasi

Ülesöömishäire

Tere!

Kunagi kirjutasin, et olid probleemid ärevusepisoodidega. Käisin arsti juures, sain abi.
Diagnoositi segatüüpi ärevushäire depressiivsete sümptomitega ja segatüüpi obsessiiv-kompulsiivne ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Nii ärevushäired kui ka depressioonid viivad ülesöömisele.
Seega:
a) kõik nipid, mis neid (ärevus, depressioo) vähendavad ja kõrvaldavad on olulised. Arstirohi on 1/10, harjutused 9/10 vt ...

Loe edasi

dr.Jüri Ennet vastuvõtt

Tere, dr. Jüri Ennet! Kas oleks võimalik teie vastuvõtule tulla ja kui palju maksab?
Tänud!

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kolm pikka paid, aga vastuvõttu ei ole - on vaid haiglatöö ja ambulatoorset tööd ei ole, eravastuvõtte käesolevalt ka ei ole.

vt varasemaid soovitusi, leia endale sobilikud harjutused ning ...

Loe edasi

Mirtazapinum 30 mg annus!

Austatud Doktor! Mure on seotud ravimite võtmisega! Nimelt esmakordselt elu jooksul silmitsi magamatuse ja väga ebameeldiva olemisega! Määratud Mirtazapinum ( Mirtazan Q-Tab.30 mg).Esimesel nädalal dispergeeruv ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rivotril sujuvalt ära jätta.
Mirtasapiin 30 mg teie kehakaalu suhtes veidi palju - võtke 3/4 tabl paar nädalat ja siis 1/2 tabl e. 15mg. õhtul.
Apteegi vabamüügis on Melatoniin - seda võite ...

Loe edasi

närvilisus

Tere. Mu mure on nimelt selles, et ma olen just kodus väga närviline. Väljaspool kodu alati rõõmus. Ma karjun ja vastan alati väga tõredalt. Ma olen üritanud seda oma emale öelda, et ta mulle kuskile arsti ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sul jutt õige, mõtled olukorrast õigesti.
Kindlasti räägi oma murest emale - räägitud mure ju poole väiksem ja üheksoos leiate ka olukorra parandamise võimalusi.
Tee mõõdukalt sporti (kehaline ...

Loe edasi

Uneprobleemid ja nende võimalik seos sõltuvusega

Terivist! Nimelt on tekkinud mul tõsised uneprobleemid ja ma kahtlustan selles ühte sõltuvust, mis mul on. Nimelt olen ma alati võtnud öösel ennem magama minemist (kuigi ka tihti päeval) üle tooside kaupa ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jutt õige - taletist sõltuvus.
Psühhiaatri jutule - üheskoos saate probleemile lahenduse.
Organism on tervik - iga tera tervise tugevdamise varasalve on kasuks.
vt minu varasemaid ...

Loe edasi

Skisofreenia ja bipolaarsus

Tere.

Uurin, et kui inimene elab Soomes ja on töötu ning vaimselt on skisofreenia ja bipolaarsete häiretega , kas Eesti tulles oleks tal võimalik psühaatri jutule pääseda ja saada õiged ravimid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eestis on vajalik haigekassa liige olla ja see tuleb ametlikult töötades.
Kui on psühhootiline seisund, siis kiirabi viib haiglasse ja ravitaks ka ilma haigekassa liikmeks olematta.
Eraarstid ...

Loe edasi

Pidev unisus

Tere! Olen hetkel haiguslehel ja mul on tekkinud unega suured probleemid.Ma ei saa enam hommikul voodist ülesse ja võin magada kuni löunani.Mul on sellepärast suur mure,et kuidas saan siis ülesse,kui pean ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Töövõimetuslehel olles - magage rõõmuks.
Vererõhku mõõta - kui see liigselt madal - kaasneb unisus.
Tänapäeval inimestel tööd-toimetusi liigselt palju - seegi vajab julgust puhata, oskust ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: